Gästas av Lorentz, Fricky, Yemi och Lil Halima.

Redan i oktober stod det klart att Sammy & Johnny Bennett skulle släppa sitt efterlängtade debutalbum, när man då släppte lös låten “PEDIGREE”. I februari avslöjades sedan albumtiteln “OCH DU HETER?” samt andra singeln “FLYGER HÖGT” tillsammans med Fricky. Nu släpps albumet i sin helhet, efter att ha blivit uppskjutet från den tänkta releasen 10:e april. På de nio spår långa albumet gästas man av Fricky, Lorentz, Yemi och norska Lil Halima.

“Med albumet så har vi velat pusha på vad svensk hiphop är och bidra till att sudda ut gränserna. ’OCH DU HETER?’ är till för lyssnaren att fritt namnge, varje spår är en egen liten värld. Har verkligen gått loss med fler färger än förr på denna. ’FLYGER HÖGT’ är andra singeln ifrån albumet och touchar lite på känslan av att rent emotionellt vara så långt bort ifrån mixen och allt som händer men samtidigt inte kunna släppa det helt”, har man tidigare sagt i ett pressutskick.

Bröderna prydde även omslaget för årets första Kingsize-nummer, fotat av Erik by Erik, där man i en stor intervju berättade om uppväxten i Göteborg, genombrottet och den kreativa processen bakom albumet. Nu går intervjun att läsa här!

Foto: Emma Zaremba / Johanna Burai/Alexander Donka/BENNETT