Allt sedan Bröderna Bennett valde att sadla om som Deki Alem har en ny, stark hajp byggts upp kring duon. Musiken har varit uppskattad och nyskapande, medan livespelningarna av allt att döma är en minnesvärd upplevelse. Nu får vi chansen att se göteborgarna på scen i höst, då man ger sig ut på en ambitiös Europaturné med stopp i bland annat London, Berlin, Paris och Amsterdam.

“Enigmatiska Deki Alem har länge varit Sveriges bäst bevarade hemlighet, men det är på väg att förändras. Med en eklektisk hybrid av drum’n’bass, postpunksrap har tvillingduon gått från undergroundscener till några av Europas största festivaler som Roskilde, Pukkelpop och Lowlands samt support-akt till Gorillaz. Deki Alems minimalistiska men explosiva scenshow är något av det mest berusande man kan se på en scen just nu och i höst väntar en omfattande Europa-turné”, går att läsa via bokningsbolaget Luger.

De svenska spelstoppen blir i Malmö den 27 oktober, Göteborg den 28 oktober och Stockholm den 4 november 2023 på Slaktkyrkan. Se samtliga konsertdatum nedan och lyssna på EP:n “Fluent Stutter” som släpptes i juni.

Foto: Pressbild