Ansiktet aktuella med nya albumet “Tusen nålar”


 

 

Fyra år har gått sedan Ansiktets “#DENNYARNBMANNEN”, debuten vars humoristiska och medryckande r&b gjorde dem till ett av landets mest hyllade och streamade artister. Nu återvänder Herbert Munkhammar och Erik Nordström med vad som beskrivs som deras ärligaste skiva hittills. Albumet är producerat av Mats Norman (Erik Lundin, Maskinen, Lilla Sällskapet), Jacob ”Jake Oh” Olofsson (Frank Ocean) och Charlie Bernardo (Stor m.fl.). Arbetet med skivan påbörjades förra året och Erik Nordström citeras i ett pressmeddelande om processen bakom inspelningen:

 

“Arbetet med plattan har kantats av sjukt många samtal, ibland har vi suttit hela dagar i studion och bara snackat om grejer, stort som smått. Om vänskap, relationer, psykologi och hur jävla trötta vi var på våra gamla liv. Så låtarna är sprungna ur de samtalen…”

 

Duons samarbete har föregåtts av förändringar både privat och musikmässigt. Herbert följer upp och säger:

 

“Det har varit en tid av att omvärdera saker i sitt liv och vi har båda gått igenom saker som känts som ett känslomässigt uppvaknande, därav albumtiteln Tusen Nålar”.

 

Ikväll firar duon med releasespelning på Yaki-Da i Göteborg och fortsätter sen på en mindre turné.

 

Speldatum (fler tillkommer):
12 maj Yaki-Da, Göteborg
27 maj Vetlandafesten, Vetlanda
5 juni Hugos, Norrköping

 

Lyssna på albumet och se musikvideon till senaste singeln “En annan väg hem” nedan! Den 17:e maj besöker duon intervjuprogrammet “Mellan Raderna”.

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL