5e81bb9b7f80ce30463cf002
Processed with VSCO with hb2 preset
Ansiktet: “Det är riktigt fett att få öppna på ångpannans lock”


Aktuella med sitt nya album “Tusen nålar” besökte den populära duon Kingsize-källaren och intervjuprogrammet “Mellan Raderna” för att prata om framgångarna med #DENNYARNBMANNEN, att mogna i musikbranschen och våga prata om hur man mår.

 

 

Duon Ansiktet, bestående av Herbert Munkhammar (Maskinen, Afasi & Filthy) och Erik Nordström (Lilla Sällskapet), slog igenom med dunder och brak när man 2011 släpptes lös singlarna “Äckligt” och “X”, som snabbt blev omåttligt populära med sin humoristiska och nakna blandning av sex och r&b. Framgångar som de inte alls hade räknat med.

 

– Det var ju ganska oväntat, eftersom när vi gjorde dom här låtarna så hade vi liksom ingen plan på vad det skulle bli egentligen. Vi visste bara att “fan, vi testar att göra lite r&b tillsammans och ser vad det blir”, och så gjorde vi några låtar tillsammans och “X” är ju en av dom absolut första låtarna vi skrev. Den blev ändå så stor som den blev och sen “Äckligt” som också blev jättestor… Vi hade inte planerat för det egentligen, det var bara ett sidoprojekt som blev jättestort och helt plötsligt var vi på turné, så det var ju skitmäktigt liksom, säger Erik Nordström.

 

 

Samtidigt som framgångarna skänkte glädje var det också mycket i deras liv som förändrades och kanske framförallt de senaste två-tre åren efter uppföljaren “Fyra våningar upp” (2014) fram tills arbetet med den nya plattan “Tusen nålar” påbörjades.

 

Herbert: Sen 2015 har vi börjat jobba med den här plattan, jag har gift mig och vi har avslutat Golden Best som vi jobbade mycket med. Så det har varit ganska mycket som har hänt, och det är ju ofta väldigt omvälvande men det är mycket bra grejer.

 

Erik: Jag tycker det märks genom att man har blivit äldre, haha, och mognare. Jag slog ju igenom med båda mina band samtidigt, först med Lilla Sällskapet sen Ansiktet kort därefter. Jag fick möjligheten att säga upp mig från mitt dayjob och leva på artisteri uteslutande och blev väl ganska uppslukad av den världen på något sätt. Kanske lite den livsstil som kommer med att jobba med musik. Man har börjat ifrågasätta ganska mycket, både privata saker och saker som har med ens professionella liv att göra och börjat omvärdera saker i takt med att man blir äldre. Vissa saker som inte känns viktiga längre men som var väldigt viktiga när man var 25, eller när jag var 25.

 

Herbert: Att man har slutat dricka tolv falskor vin på raken och injicerat heroin i ögonen varje kväll.

 

 

“Tusen nålar” har beskrivits som duons mest personliga verk hittills och det är väldigt tydligt när de pratar om skivan att man verkligen vänt ut och in på sig själva. På titelspåret rappar Herbert “körde på som ett ånglok, tills jag vakna upp i en psykolog-stol”. Båda Erik och Hebert trycker på vikten av att prata om hur man mår.

 

Erik: Det dyker upp väldigt intressanta grejer när man pratar med ett proffs på det sättet. Funderingar över varför man är som man är, varför man hamnar i vissa situationer gång på gång, t.ex. Det är skitintressant och konstruktivt att prata med någon som kan sånt.

 

Herbert: Ja och att många gånger så förringar man saker inom själv liksom. “Det är där var inte så farligt”, eller “den händelsen var inte så jobbig”, men sen börjar man sätta det i olika perspektiv och inser att det är man själv som bagatelliserar det här. Det har haft större påverkan på mig än vad jag har trott. Och det handlar inte om att man har blivit förgripen på sig som barn eller haft ett självskadebeteende, det kan vara helt andra grejer som har satt djupa spår. Nä fan, det är riktigt fett att få öppna på ångpannans lock.

 

 

Se hela intervjun av Malkolm Landréus nedan!

 

 

 

 

 

 

Foto: Artin Hojat

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL