Läs utdrag från intervju i senaste numret av Kingsize Magazine.

Söderort-rapparen ALX släppte för ett tag sedan en freestyle där han avslöjade att en EP var på väg, som senare följdes upp av första smakprovet “Colombiansk slips” förra veckan. Samma dag framförde han även ett par låtar på smygläsningen av Kingsize Magazine #2 2018 på MAD by Carlings i Stockholm, i vilken han även är aktuell med en intervju om EP:n “Världen ur baksätet” som släpps idag. EP:n, som släpps genom egna skivbolaget MSTRMND Music Group, är rapparens första projekt och består av fem spår med Chris & Fada som enda gäster. På sociala medier skriver han:

“Fram till den här punkten har vi haft kontroll över varenda grej kring den här EPn. Utan ett skivbolag, utan nånting byggde vi allt med våra egna händer. Men nu är den i era händer.. Lev med den. Världen ur baksätet EP finns ute på Spotify nu, ikväll firar vi releasen på Umgänget ??”

Se klipp från smygläsningen och läs utdrag från intervjun nedan, där han pratar om projektet och om att våga vara personlig för att knyta an till sina lyssnare.

– För mig är det här EP:n som visar min body of work. Det här är ALX. Det är absolut ingenting som kommer make or break me, men det är något som kommer definiera mig som artist för stunden och kanske ge mig den där pushen som öppnar dörrar. Mitt mindset är att det här kommer att vara ansiktet för MSTRMND också, lite som en kvalitetsstämpel för vårt bolag och mina producenter. Efter är sky’s the limit.

– Folk relaterar till saker som du inte tänker på. Så fuck it, låt mig dela med mig. Det är här jag verkligen spiller ur mitt hjärta och det är så det ska vara. Om jag ska få folk att lyssna på min musik och bidra till en förändring så måste jag visa mina brister också. För det finns andra som behöver den här känslan att dom kan relatera till någonting. Det där tror jag är en av dom största gåvorna man har som artist, det är därför jag vill utnyttja dom. Då får du också en fanskara som rör sig med dig.

ALX-2018-L