Aden x Asme hyllar hemorten Hammarkullen på ny låt


“Vår sista låt tillsammans på ett tag.”

 

 

Göteborgsduon Aden x Asme har som bekant haft ett storslaget år där man bland annat släppt debutalbumet “12 till 12”, tillsammans med en kortfilm som visats på SVT, hyllats av Stormzy och uppträtt med densamma på Way Out West. Efter senaste singeln “Starta vågen” följer man nu upp med den andra låten från Spotifys projekt “Studio 100”, som senast gav oss en remix av Ison & Fille-klassikern “Lägg ner ditt vapen”.

 

“Hammarkullen” släpps idag och handlar om hemorten Hammarkullen, producerad av Ian Boom. En plats som de båda berättade mer om i sin intervju med Kingsize i somras. I samband med släppet av låten meddelar man också att det blir deras sista låt tillsammans på ett tag. Om låten säger man:

 

“Det är första gången vi har skrivit så personligt. Hammarkullen är ju hemma för oss alla. Vi har alltid lyft upp Hammarkullen i musiken.”

 

 

Det finns få som har känslan som Aden x Asme har. På snyggt lågmälda “Hammarkullen”, som påminner mycket om Cherries “Familjen”, får duon gott om utrymme att sjunga ut om livet i hemorten. Här drar man deras kanske starkaste karaktäristiska drag till sin spets, då känslan är harmonisk men raderna är mörka och uppgivna – nästan omfamnande. Aden öppningsvers säger en del: “Min vän skjuter min vän, ingen av dem skakar hand”. En av duons starkaste låtar hittills.

 

/Malkolm Landréus

 

 

 

 

Foto: Gustav Bondeson
Omslag: Spotify

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL