Academics är tillbaka med nytt solomaterial – se/lyssna på “Journal III (ang. Kilskrift)”


 

 

Producenten och rapparen Academics har länge legat bakom både egna släpp, som uppskattade “Parken EP”, samt mängder av samarbeten framförallt inom Random Bastards. Men efter ett långt uppehåll med eget material är han nu tillbaka med låten “Journal III (ang. Kilskrift)”. Omslaget till låten är gjort av kollegan Fricky och kommer även med en musikvideo av John Sandin. I ett inlägg på sociala medier skriver han en personlig text där han bland annat berättar om flyktbeteende och KBT.

 

 


Visa det här inlägget på Instagram

😬🌴 Jag gick i KBT i våras för att försöka övervinna mitt enorma (genom allt i livet genomgående) flyktbeteende. Jag och Thomas Hedlund (Deportees, Phoenix) hade haft en session där han spelade en massa grooves, varav den här var den första vi tryckte rec över. Ifrån den så byggde jag en låt där jag hittade på lite vad jag än kände för… utan att stoppa mig själv för att döma eller rygga tillbaka för ångest (så gör man tydligen i KBT). Jätteläskigt men bra. I retrospekt så innehåller den lite av det mesta som jag hållit på med inom musik under det senaste decenniet på en och samma gång, men jag hoppas att den går att lyssna på 😅 Snälla var snälla hahahaa. Låt samt video (av @johnsandin) släpps på fredag #storspovsmånad

Ett inlägg delat av Alexander Juneblad (@alexanderjuneblad)

 

 

Häromdagen annonserade han även att just “Parken EP” nu finns att beställa på vinyl genom Random Bastards webbshop. Se inlägg längre ned!

 

 

Att lyssna på Academics är som att kliva in i ett helt annat universum. Ett universum där allting är sant, rent och hoppfullt. För även om “Journal III” är djupt melankolisk finner man alltid glädje i Alexander Juneblads genialitet i både ljud och text. För vem förutom förutom just Aca kan författa texter om sabeltandade djur, akacia och azalea så vackert? Det är hög tid att vi uppskattar honom som det unikum han är.

 

/Malkolm Landréus

 

 

 

 

 

 


Visa det här inlägget på Instagram

Parken EP (12” Vinyl) + ”Minns Dronten” Anteckningsblock / finns att beställa på webbshoppen (www.randombastards.com) 🌴 Jag skrev något sorgligt, kanske lite vackert och lätt felstavat på baksidan. Är mycket nöjd pga att den handlar om den superaktuella skillnaden mellan djur som aldrig funnits och djur som en gång funnits och inte finns längre och därför superexisterar 🤪Aaaalrigght, några ord om denna: Det känns fantastiskt att få släppa den här ”på riktigt”. Självklart för att vinyl låter bättre men framförallt för att den är jag, vilket innebär att nu blir jag till rent fysikaliskt- jag är i vågor i tid. Ibland har jag tänkt typ OJj om jag i skrivandets stund kunde ha förstått vilken unikt genuin tid i mitt liv som musiker jag befann mig i blabla när jag skrev den här, men samtidigt förstår jag att jag inte hade varit där om jag förstod det. Eftersom jag inte kunde så kunde jag, eftersom jag bara drömde så blev saker till. Kanske var det min vingklippta mormors mor som förlagt en gammal dröm i det kollektiva undermedvetna som i sin tur spelade med mig, inte vet jag 🤔 Detta får bli mitt officiella tack och förlåt till dom här låtarna. Allt jag vill är att göra konst och att alla världens djur inte ska dö ut herråå☺️🦒 Ny Academics/Alex Noreus/ feat. Alexander Juneblad-låt ute på fredag förresten! En fantastisk tid att vara vid liv, även om allt blir för mycket ibland 😅

Ett inlägg delat av Alexander Juneblad (@alexanderjuneblad)

 

 Publicerat:
RedaktionenAdvertisement
NULL