Det italienska varumärket Aspesi har ingått samarbete med Zalando och lanserar en exklusiv gemensamt designad kapselkollektion för att fira italiensk film. Kollektionen beskrivs hämta inspiration från Aspesis ikoniska modearv och Zalandos moderna inriktning på lyxiga konsumenter, framgår i ett pressmeddelande.

Plaggen i kapselkollektion är tillverkade i Italien och omfattar 16 unika produkter med tolkningar på olika vardagskläder. Kollektionen består utav skjortor, t-shirts samt mer sofistikerade bomberjackor och cargobyxor. På flera av plaggen återfinns motiv av de mest ikoniska scenerna i filmer producerade av italienska regissörer, där “kläderna används som medel för dynamiskt historieberättande och självuttryck som sammansmälter filmikonografi med tryckt nylon”. Kollektionen frontas av de italienska skådespelarna Coco Rebecca Edogamhe och Mattia Carrano. Lena Sophie-Roeper, chef för design och lyx på Zalando, säger i ett pressmeddelande:

”Denna kapselkollektion är en utökning av vårt samarbete med Aspesi. Vårt mål med detta är att fördjupa vår relation med moderna lyxkonsumenter genom att skapa en exklusiv produkt för Zalando med ett älskat märke som är tillverkat i Italien. Denna gemensamt designad kollektion förkroppsligar den lediga och eleganta stilen och instämmer helt med våra europeiska kunders moderna livsstil. Under vårt arbete med Aspesi ville vi ge dem mer än bara mode och förenas i en unik kulturell berättelse och modeupplevelse som avtäckts på plats och firas under modeveckan. Detta partnerskap är ett utmärkt exempel på hur vi kan samarbeta med designers och ikoniska lyxmärken på ett meningsfullt sätt.”

Kapselkollektionen Cinema Club Aspesi för Zalando finns tillgänglig från och med den 21 februari 2024 på zalando.com.

Foto: Aspesi / Zalando