Sandqvist-RMH-2
Sandqvist x RMH – släpper tre limiterade väskor


Svenska väsktillverkaren Sandqvist går ihop med Respect My Hustle och släpper en limiterad serie väskor.

 

 

 

Sandqvist grundades i Stockholm för drygt tio år sedan och har sedan dess försett svenska folket med väskor och accessoarer. Under decenniet som gått har man även hunnit expandera – idag går det att hitta märket hos återförsäljare i nästan 30 länder. Produkterna har genomgående präglats av stilrenhet och funktionalitet, men märket har kanske inte varit marknadens mest banbrytande aktör.

 

Nu tar Sandqvist dock ut svängarna rejält genom att inleda ett samarbete med inga mindre än Adam Tensta, Silvana Iman samt deras kollektiv och managementbolag RMH. Tillsammans har man tagit fram tre modeller av canvasväskor – duffelbagen SILVANA, ryggsäcken ADAM och magväskan RMH. Produkterna är försedda med något av orden Mod, Egen och Dröm, som alla är tänkta att representera kärnan i RMH:s och artisternas verksamheter.

 

Att få jobba med och designa en unik kollektion med Silvana, Adam och Babak (grundare av RMH, reds. anm.) känns fantastiskt. De har bra värderingar, gör skön musik och har sjukt snygg stil. Väskorna blev väldigt fina, stilrena och funktionella men med ett lite hårdare uttryck än vad Sandqvist vanligtvis har” säger Sebastian Westin, kreativ projektledare för detta samarbete på Sandqvist.

 

Väskorna, som släpps i 100 exemplar per modell, kommer från och med mars 2015 säljas dels på märkets hemsida, dels fysiskt i Sandqvist butiker på Swedenborgsgatan 3 i Stockholm och Andra Långgatan 22 i Göteborg.

 

 

// David Melander

Sandqvist-RMH-L

 Publicerat:
RedaktionenNULL