Kollektivet RMH har länge varit en aktör som varit involverade i vitt spridda projekt som tar sig utanför musikens ramar. Nu introducerar man för första gången en alternativ visningsarena under namnet “SPACE by rmh” som ska finnas med på schemat under Fashion Week Stockholm. Tanken är att lyfta designers från hela Sverige som på olika sätt representerar en streatwearkultur med rötter i samtidens musik- och modescen;

”Vi vill skapa ett space med ny energi, och visa att vi är del av en rörelse som sker just i detta nu”, säger Babak Azarmi, grundare av RMH.

Under SPACE by rmh förenas nu kollektivet med ett flertal kreatörer och designers som på Scenkonstmuseet kommer att genomföra publika interaktiva presentationer, visningar och konversationer. Medverkande designers är this is Sweden, Tafari Gold, STAI, Official Gallery, Hi On Life och Die Monde. Virgil Abloh, grundare och Creative Director på ett av världens mest omtalade streetwearvarumärken Off-White, och kreatören Heron Preston kommer på olika sätt också att medverka i initiativet SPACE by rmh.

”RMH vill addera något nytt till den streetwearkultur och generation av kreatörer som växer fram i Sverige idag. Mode är en förlängning av musiken som skapar starka subkulturer. De designers som medverkar hos RMH får en fri yta att förmedla sitt manifest och vi kommer att sträva efter samtal, fest och mode”, säger Babak Azarmi, grundare av RMH.

SPACE by rmh på Scenkonstmuseet äger rum den 30–31 januari, med startskott måndagen den 30:e januari kl 11:00 när dörrarna öppnar för allmänheten. Fler nedslag kommer annonseras under januari liksom var man kan anmäla sitt intresse att ta del av de olika aktiviteterna.