“G-SHOCK Sessions” – liveplattform för nordiska artister under sommaren


TRANS94, tidigare RMH, startarade samarbete i samband med att Cherrie backade Stormzy i Norden.

 

 

Klockmodellen “G-SHOCK” firar 35 år sedan den första klockan introducerades och detta jubileum firas globalt 2018 – och börjar med en stor fest i New York nu i november med ambassadörer från hela världen på plats. Temat blir att utmana gränserna.

 

I maj månad inledde G-SHOCK och TRANS94 (tidigare RMH med artister som Silvana Imam, Erik Lundin & Cherrie) ett samarbete. Mithra Pakdaman Kiasat, Nordic Manager Watch Division på Casio Scandinavia säger i ett pressmeddelande:

 

“Vägen till att uppfinna G-SHOCK var inte lätt för dess grundare, Mr Ibe. Det tog honom flera år innan han slutligen kunde introducera världens tåligaste klocka och många gånger var han på väg att ge upp. När han väl lyckades har han använt varje tillfälle till att uppmuntra andra som står inför stora utmaningar och vill nå sina mål. Att arbeta med teamet bakom TRANS94 har därför varit självklart då vi genom åren funnit ett gemensamt intresse i att försöka göra skillnad i det arbete vi utför. Vi har mycket att lära av dagens ungdomar men också ett ansvar att stötta dem. Genom vårt samarbete med TRANS94 får vi den chansen, att gemensamt inspirera och identifiera hur vi bäst gör skillnad.”

 

 

TRANS94 smygstartade samarbetet när Cherrie åkte på Europaturné med Stormzy i våras och kampanjen “Shock The World”. Babak Azarmi säger:

 

“Vi ville börja vårt samarbete med att göra något som gjorde ett tydligt avstamp i historierna som vi vill vara med och skapa med G-SHOCK. Cherrie gör musik på svenska, men fick här genom vår connect med Stormzy chansen att följa med på Europaturné och presentera sin musik för lyssnare som kanske aldrig hört svensk musik tidigare samt skapa en marknad för Cherrie ute i Europa. Vi ville chocka Stormzys fans och Cherries lyssnare. De som fick det i slutändan att hända var samarbetet med G-SHOCK.”

 

 

Således kommer TRANS94 och Casio under sommaren lansera “G-SHOCK Sessions” som ska hållas på Hötorgsterrassen, i Stockholm. Vid sex tillfällen under juli till augusti kommer detta showcase fungera som plattform för nya talanger/artister från hela Norden. TRANS94 har bjudit in Ladies Love Hip Hop för att tillsammans kurera kvällarna på Hötorgsterrassen.

Första datumet är 12:e juli med artisten Finding Muzyamba från Norge. Mer info via Facebook-event.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL