Mwuana ha de senaste åren samarbetat med en rad olika varumärken och bland annat agerat designer för Chimi Eyewear. Nu blir han väskdesigner tillsammans med matvarumärket Eldorado, då man tagit fram en modern version av den så kallade dramatenväskan.

Designprocessen, som Mwuana varit en del av ända från start, har pågått i över ett års tid och resultatet är en funktionell semi-transparent vit dramatenväska. Väskan har bland annat ett datorfack och kan kopplas av från vagnen för att bäras som ryggsäck. Loggans gula färg är inspirerad av Eldorados tidigare utseende, vilket Mwuana själv har en personlig koppling till.

– Jag är uppvuxen i Stockholmsförorten Bromsten och Eldorados produkter var en stor del av min uppväxt. Vi köpte alltid deras gul-röda produkter på Willys i Rissne, där min mamma fortfarande är stammis, säger han i ett pressmeddelande.

Till kampanjen har man valt att anlita äldre modeller.

– Att ha med pensionärer som modeller var en självklarhet; en hommage till de som reppat dramatenväskan bäst. Det är en fantastiskt smart produkt, något som landets äldre generation länge har förstått. Vi använde alltid en dramaten när jag hjälpte min farmor att handla. Tillsammans har vi skapat en riktigt snygg variant med funktioner för att den ska kunnas ta med både till mataffären, gymmet, skolan, kontoret eller på resan, säger Mwuana.

Dramatenväskan Eldorado x Mwuana finns till försäljning i limiterad upplaga på Eldoradovaror.store från och med den 25 april kl 12:00 och blir din för 999 kr.

Se bilder nedan!

Foto: Pressbild/Eldorado