5f2d30fa05d9010e180815f2
Elvine lanserar nyheter för hösten och vintern


 

 

Det svenska klädmärket Elvine grundades 2001 i Göteborg av Daniel Mänd, med ambitionen att skapa funktionellt streetwear av hög kvalitet. När Kingsize Magazine intervjuade grundaren Daniel Mänd några år tillbaka i tiden beskrev han Elvines bakgrund:

 

– Jag har flera led starka kvinnor bakom mig med en sömmerska till mormor som flydde från Estland när ryssen kom. Själv växte jag upp i Kortedala, en typsik förort till Göteborg. Min mormors konstnärliga hantverksgener förvaltade jag genom att förvandla de grå väggarna till konstverk med hjälp av sprayburkar. På den tiden kunde varken mina kompisar eller jag hitta kläder vi gillade. Jeans dominerade modebilden och det var inte vår grej. Så jag hittade helt enkelt på plagg som vi ville ha på oss och som vi kände oss bekväma i och satte dessa i produktion när jag märkte av ett intresse. Namnet Elvine kommer från mormor, Elvine Mänd. Det är ju ändå tack vare henne jag förstår det där med textilier. Och pratar svenska istället för Estniska. Elvine, kläderna alltså, fick snabb framgång i Sverige och nu är vi ännu större internationellt. Mormor fick vara med en bit på resan innan hon lämnade oss och det är jag glad för. Jag är superglad för att Elvine har nått så stor framgång och att vi ökar varje år, men det som är min motivation och inre målsättning är att skapa ett företag som alla trivs på och som alltid är ärliga mot oss själva, varandra och andra.

 

 

Inför hösten och vintern 2019 lanserar Elvine i vanlig ordning en rad produktnyheter som inkluderar jackor som Bror, Scolder, Tazar och Zane. I höstkollektionen finns även tröjor, byxor och mössor som finns att beskåda och köpa via www.elvine.se.

 

 

Bror_Yellow
Bror_Green
Scolder
Tazar_Coal2
Zane
Zane_Black
Gunter_Jacket
Naemi_jacket
beanie
Essa_jacket
Shane_shirt

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL