Klädmärket ASKET lanserar i oktober en ny merino-ull-kollektion med 100% spårbarhet för samtliga plagg – från får till tröja. Plaggen är bland annat polotröjor, cardigans och långärmade tröjor. I ett pressmeddelande beskrivs processen bakom:

“Resan började för 18 månader sedan då vårt lilla men envisa team började nysta i processerna bakom vårt merino-garn. Efter att ha vänt upp och ned på hela värdekedjan, gått direkt på våra spinnerier, rest jorden runt och investerat i 4300kg ull från en Australiensisk farm lyckades vi till slut sätta upp en obruten kedja, från får till färdig tröja. Den grad av transparens vi uppnått och nu snart kommunicerar i våra plagg och på vår hemsida anser vi är grundläggande för mer ansvarstagande inom modeindustrin och mer upplyst konsumtion på kundsidan – det är det första steget mot en mer balanserad modeindustri.”

ASKET har även tagit fram en fotokampanj, “Unraveling The Thread”, fotograferad av Nils Emil och Therese Örvall (se ovan). Dessutom finns samtliga fabriker, från farm till länkning, dokumenterade på asket.com/factories.

“…kontrasterar de råa farmlandskapen i Australien med de färdiga plaggen i urbana Stockholmsmiljöer och hoppas att återskapa en emotionell koppling till var våra kläder kommer ifrån. “

Kollektionen släpps 2:a oktober via asket.com

5_ASKET_MERINO_POLO_LIGHT_GREY_FREE
18_ASKET_MERINO_DARK_GREEN_FREE
asket_mrn_flat_charcoal
asket_mzc_flat_dark_navy_closed
65ba07add7a32f7b0a037f23