Det svenska klädmärket Elvine grundades 2001 i Göteborg av Daniel Mänd, med ambitionen att skapa funktionellt streetwear av hög kvalitet. När Kingsize Magazine intervjuade grundaren några år tillbaka i tiden, så beskrev han Elvines bakgrund på följande vis:

– Jag har flera led starka kvinnor bakom mig med en sömmerska till mormor som flydde från Estland när ryssen kom. Själv växte jag upp i Kortedala, en typsik förort till Göteborg. Min mormors konstnärliga hantverksgener förvaltade jag genom att förvandla de grå väggarna till konstverk med hjälp av sprayburkar. På den tiden kunde varken mina kompisar eller jag hitta kläder vi gillade. Jeans dominerade modebilden och det var inte vår grej. Så jag hittade helt enkelt på plagg som vi ville ha på oss och som vi kände oss bekväma i och satte dessa i produktion när jag märkte av ett intresse. Namnet Elvine kommer från mormor, Elvine Mänd. Det är ju ändå tack vare henne jag förstår det där med textilier.

Just funktionella plagg för användning i en urban miljö har blivit Elvines signum, något som varumärket poängterar och skriver: “Vi slutar aldrig att kombinera tidlös design och smart funktionalitet så att du ska kunna hålla huvudet högt genom hela din dag. Oavsett om du åker bil eller skateboard, om det är regn eller sol, måndag eller fredag.”

Nu lanserar Elvine vårkollektionen av jackor och plagg för 2023 och beskriver detta vidare:

“This season is about escaping in billowy fabrics, crisp cottons, and Scandinavian pastel shades. Disappear dressed in timeless styled sets, flowy dresses, soft and sheer knits, shirts, and windbreakers. Misty shades of oyster and sand, greens, blues, purples, and earthy hues blend us into nature, undetected.”

För mer information besök elvineclothing.com

6412e4b25c415800cc0e8973