61e03a9241f02418c35e38e2
Spotify-spellistan 100 blir liveshow på Way Out West


Akter som Z.E, Imenella, Ant Wan och Dani M kommer till Slottsskogen.

 

 

På Sveriges nationaldag den 6:e juni 2018 skapades Spotifys spellista 100. För att fira spellistans födelse bjöds genrens mest inflytelserika artister in till en lanseringsutställning på Kungliga Operan i Stockholm, och sedan dess har 100 fortsatt att under olika former hylla och uppmärksamma genrens visionärer och ordkonstnärer. I juni avbildades Cherrie, Imenella, Ant Wan, Jireel och Z.E. i oljeporträtt av konstnären Ilona Westman Sonko och nu i samband med årets upplaga av Way Out West gör spellistan live-debut där några av de största namnen inom svensk hiphop just nu bjudits in för en liveshow.

 

Fredagen, den 9:e augusti, äger 100 Live rum på Linnéscenen i Slottsskogen och bjuder på framträdanden av inga mindre än Aden x Asme, Ant Wan, Imenella, Ison & Fille, Jelassi, och Z.E.

 

“Sverige älskar hiphop – det går inte att förneka sett till dess enorma framfart på topplistorna. Hiphop har gått från att vara en musikgenre till ett globalt kulturellt uttryck som gett perspektiv och röster som historiskt sett inte har fått ta utrymme. Genren och dess artister förtjänar att hyllas, och med 100 Live vill vi skapa en plattform där deras fans kan uppleva dem i live-format värdiga superstjärnor”, säger Jenny Hermanson, nordisk VD på Spotify.

 

Under fredagskvällen fortsätter 100-festen på Stay Out West på Panama-scenen (Bananpiren) med DJ plus uppträdanden av Dani M, Henok Achido och Ros.

 

Här är alla artisterna som uppträder under 100 Live, fredag 9:e augusti. Mer info via wayoutwest.se!

 

Linnéscenen (Way Out West)
Aden x Asme
Ant Wan
Imenella
Ison & Fille
Jelassi
Z.E

 

Panama (Bananpiren, Stay Out West)
Dani M
Henok Achido
Ros

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL