Strax innan Way Out West öppnar dörrarna i Slottsskogen i augusti kommer konsertarrangören Scratch ställa till med hiphopfest för att fira 20-årsjubileum, på anrika konsertlokalen Pustervik i Göteborg. New York-rapparen R.A. The Rugged Man kommer uppträda live och det blir ett DJ-set av den japanska DJ-profilen DJ Koco aka Shimokita. Dessutom tillkommer en lång rad DJ:s från den lokala scenen i Göteborg som varit med under otaliga konsertarrangemang och klubbkvällar med Scratch.

SCRATCH 20-ÅRSFEST:

R.A. THE RUGGED MAN & DJ LALA (US)

DJ KOCO (JP)

När: Onsdag 9 augusti 2023, kl. 20.00-02.00

Var: Pustervik, Göteborg

Fri entré

R.A the Rugged Man har genom årens lopp blivit en av underground-hiphopens mest uppskattade rappare. Han har samarbeten med Mobb Deep, Wu-Tang Clan, Kool G Rap och Notorious B.I.G. på sitt CV, samt albumprojektet “Legends Never Die” från 2013 med gäster som Talib Kweli, Brother Ali, Tech N9ne, Hopsin, Vinnie Paz med flera. I april 2020 släppte R.A The Rugged Man nya albumet “All My Heroes Are Dead” med gäster som Vinnie Paz, A-F-R-O, Ghostface Killah, Inspektah Deck, Immortal Technique med flera.

DJ Koco har en gedigen bakgrund som DJ på klubbscenen i Japan och fick sitt internationella genombrott i mitten av 2010-talet, mycket tack vare att började posta DJ-set i sociala medier och på YouTube. Koco bor i Tokyo och är känd för att bygga upp vassa DJ-set som består av hiphop, funk, disco och house på 7″-vinyl.

Foto: Chad Griffith / Press

65ba07add7a32f7b0a037f23