I början av juni firar Göteborg 400 år med stor festival i Frihamnen mitt i stan. Det blir ett brett spektra av aktiviteter med ett flertal liveuppträdanden. Idag adderas nya akter till Göteborgs Jubileumsfestival; Cherrie, Danny Saucedo, Deki Alem, Dina Ögon, Paula Jivén och Vargas & Lagola.

– Nu släpper vi flera nya artister, två av dem till vår utomhusscen som är placerad i hjärtat av festivalområdet och är vår näst största scen. Nu börjar helheten för festivalen synas med allt från humor, nationalorkester och musik inom flera olika genrer. Med mindre än två månader kvar är vi väldigt förväntansfulla, säger Kristian Ferrara, projektledare på Göteborg & Co för Göteborgs Jubileumsfestival. 

Cherrie och Deki Alem kommer uppträda på Kajskjul 105, där ambitionen är att skapa en känsla av underground. Här finns det också plats att äta mat och precis utanför finns ett område där besökarna kan sitta och njuta av utsikten över Göta Älv.

– I Kajskjul 105 kommer du kunna uppleva humorscen, men också lunchsoaré och klubb, och massa konserter. Det blir en skön blandning, säger Jessica Winnberg, producent på Göteborg & Co för Göteborgs Jubileumsfestival. 

Göteborgs Jubileumsfestival äger rum 2-5 juni 2023. Det är fri entré och festivalen är öppen för alla åldrar. Ytan är 70 000 kvadratmeter stort område i centralt belägna Frihamnen – och inbegriper tre scener, spännande matutbud, aktiviteter och upplevelser. Mer information och program här!

Foto: Press / Stadsbyggnadsförvaltningen Göteborg Stad