I juni firar staden Göteborg 400-år med det stora arrangemanget Jubileumsfestivalen. Nu står det klart att Way Out West kommer att stå för en helkväll i Frihamnen – gratis för publiken och öppen för alla. Artisterna som kommer inta scenen denna kväll är First Aid Kit, Amason, Alex G [US], Parham och d4vd [US]. 

– Vi är fantastiskt glada över det här samarbetet med Way Out West, som har berikat Göteborg och Slottsskogen med Sveriges kanske främsta musikfestival sedan 2007. Nu kommer Way Out West till Frihamnen och sätter sin egen prägel på det stora festivalområdet och dess tre scener under söndagskvällen. Och besökarna får uppleva ett Way Out West med fri entré och utan åldersgräns, säger Kristian Ferrara, projektledare på Göteborg & Co för Göteborgs Jubileumsfestival.

Kopplingen till Göteborg blir tydlig då den albumaktuella hemmasonen Parham uppträder live på scen. I senaste numret av Kingsize Magazine återfanns han även på omslaget. Läs intervjun här!

– First Aid Kit och Amason är båda Way Out West-favoriter som har spelat på festivalen flera gånger. Att kunna presentera dem under vår flagg under Jubileumsfestivalen känns helt rätt. Att dessutom kunna addera en av slackerindiens allra främsta i Alex G och en framtidsartist i ordets rätta bemärkelse, storstreamaren d4vd, gör att det hela känns ännu mer rätt. Varmt välkomna till vår och hela Göteborgs fest den 4 juni, säger Filip Hiltmann från Way Out Wests festivalledning. 

Göteborgs Jubileumsfestival äger rum 4 juni 2023. Läs mer här!

Way Out West går av stapeln mellan den 10–12 augusti 2023 i Slottsskogen i Göteborg. Mer info här!