Idag släpps hela programmet för Malmö Dance Week, en av Europas största streetdancefestivaler. Programmet för Malmö Dance Week innehåller över 40 olika aktiviteter runt om på Malmös dans- och klubbscener. Temat för årets festival är förstås hiphopens 50-årsjubileum.

– Hiphop är halvvägs till 100 och det ska vi fira stort, både genom klubbar och överraskningar, säger Viktor Fröjd, konstnärlig ledare för Malmö Dance Week i ett pressmeddelande.

I år satsar Malmö Dance Week återigen på att bli en internationell mötesplats för alla verksamma eller bara försiktigt nyfikna inom streetdance. Dansare och dj:s kommer från hela världen.

– Vi är en av Europas största streetdancefestivaler och sätter ribban högt för bokningarna. Vi vill sätta Malmö på den internationella hiphop-karten, säger Viktor Fröjd.

Den omtyckta programpunkten Almost A Jam är tillbaka. Under kvällen bjuds några av världens bästa freestyledansare in tillsammans med livemusiker för en kväll av improvisation, där dansarna får uppdrag på scenen som dom ska genomföra.

Producenten och dj:n Joaquin Joe Clausell är också bokad till festivalen. Han växte upp i Brooklyn, New York och har varit verksam inom deep house-scenen i decennier. Idag har han flera miljoner streams på Spotify och är en av de mest etablerade producenterna i genren. Joaquin “Joe” Clausell är huvud-dj under Hip Hop Weekends förfest på fredagen den 3 november.

Hip Hop Weekend är en battle och den stora finalen på festivalen. Evenemanget hålls på Moriska Paviljongen, där några av världens bästa streetdsansare uppträder i olika stilar. Det arrangeras också koreografitävling och en all-styles battle för barn.

Hip Hop Weekend avslutas med takeover på Plan B ned tre olika golv och DJ:s från hela världen som spelar allt från soul, hiphop, disco, funk och afro. Inför spektaklet har man satt ihop en spellista på Spotify som går att lyssna på nedan.

Foto: Ali Jehad / Soulexpression