Malmö Dance Week är en festival med fokus på streetdance och närliggande genrer som etablerat sig internationellt genom svårlslagna bokningar. Under festivalen kommer en mängd dansare att uppträda, samt med DJ-profiler inom housemusiken, workshops och samtal. Festivalen gästas i år av dansare från bl.a. Japan, Frankrike och USA.

I samband med årets arrangemang firas ett femårsjubileum för festivalen – och samtidigt firas hiphopkulturen 50 år under året – något som arrangörerna menar kommer att genomsyra programmet. Viktor Fröjd, arrangör, säger i ett pressmeddelande:

– Vi är otroligt stolta över årets program och det känns extra spännande att arrangera under ett sånt här jubileums år. Hiphopen är en genre som betytt så mycket för så många människor, inte minst i Sverige och vad passar bättre än att hylla och fira det under Malmö Dance Week?

Till årets dansvecka kommer dansare som Tony “Tone” McGregor från Frankrike för att att hålla workshops i house. På programmet finns internationella föreställningar med bl.a Linda & Mike Hayford, Jens Trinidad och den populära programpunkten Almost a Jam, där några av Europas bästa freestyle-dansare medverkar.

Malmö Dance Week pågår 30 oktober – 5 november 2023. Nu släpps delar av programmet tillsammans med biljetterbjudanden. Resten av programmet släpps den 1 september.

Foto: Soulexpression