Mwuana har under sommaren hållit sig varm i kläderna med stora spelningar på bland annat Way Out West, Malmöfestivalen och Gröna Lund, den sistnämnda så sent som i förra veckan. Om spelningen på Way Out West gick att läsa:

“Showen är välslipad och unik, då låtar som ”Craftmanship” och ”Ensam” framförs i nya live-versioner. Det är en imponerande vision, som alltid får anses vara modig då det är svårare för publiken att hänga med.

Låtar som ”Toppen” når inte samma höjd som sina original, men det är fortfarande en ambition som ska applåderas. Även om Mwuana tre gånger gör det tydligt att han inte är nöjd med ljudkompositionen så löser han framträdandet så gott som felfritt. Mot slutet får vi mer välbekanta låtar som ”Switch”, ”La La La (Go Bromsten)” och personliga favoriten ”Ja må ja leva”. Och vi har all anledning att fira Mwuana.”

Nu står det klart att han även åker ut på höstturné – och kanske att vi tills dess får hans tredje EP-projekt som han tidigare uppgett ska fullända hans nästa album. Detta i omslagsintervjun med Kingsize Magazine nr 5 2020, som går att läsa här.

Om inte annat har han redan nya singlar som ”COMBO” och ”Good Vibes Only” i ryggen. Se städer och datum nedan!

7 okt – Skellefteå, Sara Kulturhus
8 okt – Sundsvall, Stadshuset
14 okt – Göteborg, Trädgår’n
15 okt – Malmö, Moriska Paviljongen
12 nov – Uppsala, UKK
27 nov – Stockholm, Fållan

Foto: Oskar Sjöström