5f2d30fa05d9010e180815f2
Malikah & Ken Ring uppträder vid “Songs Of Freedom” i Stockholm 18:e november


 

 

Nu på fredag 18:e november gör Malikah, “the queen of arabic hiphop”, och Ken Ring exklusiva liveframträdanden när de gästar “Songs of Freedom”; en ny konsert/samtalsserie på Kulturhuset Stadsteatern. Utöver konserterna medverkar Ken Ring och Malikah dessutom i ett panelsamtal modererat av Aida Paridad från feministiska och antirasistiska produktionsbolaget Fembot. Henrik Lillsjö, producent för Songs of Freedom säger i ett pressmeddelande:

 

– Ibland kontroversiella, alltid viktiga. I Songs of Freedom får Kulturhuset Stadsteaterns publik möta artister som tar ställning och ger röst åt så många fler, som låter sin musik bli en hoppets livlina. Internationella och svenska artister samarbetar i helt unika framträdanden på scen.

 

 

 

 

 

Malikah växte upp i Beirut i skuggan av kriget. Med sin politiska hip hop på arabiska ses hon som en av de viktigaste kvinnliga rapparna i Mellanöstern och kallas för “The queen of Arab hip hop”. Under 2016 turnerar hon med Africa Express (Damon Albarn med flera).

 

 

Ken Ring har nyligen varit på Jamiaca och spelat in ett reggae-album åker inom kort ut på en turné i kyrkor land och rike runt.

 

 

 

 

SONGS OF FREEDOM
Fredag 18 november 19:30 i Hörsalen, Kulturhuset Stadsteatern

Mer info via Facebook-event

 

 

 

Foto: Kristina Nabieva

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL