För att råda bot på avsaknaden av konsertupplevelser under coronapandemin presenterar idag Live Nation och TV4 det nya TV-formatet “Late Night Concert”. Konceptet är en TV-sänd programserie i två delar om totalt 10 avsnitt där 10 artister ger varsin konsert under fem veckor i TV4. I en första del av programmet kommer artister som Molly Sandén, Benjamin Ingrosso, Felix Sandman och Norlie & KKV att uppträda. Artisterna för programmets andra del presenteras i ett senare skede. Varje konsert innehåller förutom respektive artists senaste låtar och största hits även anekdoter från deras karriär tillsammans med tankar om samtiden under samtal som de kurerar själva. Peter Björklund, Partnership Manager på Live Nation, säger i ett pressutskick:

”Den här spännande satsningen ger alla konsertälskare som just nu inte kan uppleva sina favoritartister live ändå möjligheten att se dem framföra ny musik, favoritlåtar och lära känna artisterna. Trots att det inte går att samla en publik just nu kan vi låta artisterna möta sina fans och samarbetet med TV4 känns helrätt för just det formatet. Att vi dessutom kan göra det på Gröna Lund ger en fantastisk inramning.”

Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4 / C More, säger vidare:

”TV4 har en lång tradition av att erbjuda Sveriges bästa musik ut till det svenska folket. Förhoppningsvis blir “Late Night Concert” en unik och återkommande tv-klassiker där Sveriges största artister bjuder på oförglömliga konserter”.

Konserterna till “Late Night Concert” spelas in på Gröna Lund utan publik och sänds på TV4 måndagar och tisdagar kl 23.00 med start 18:e maj. Programmet kan också ses på TV4 Play och C More.

NorlieKKV_3

Foto: Anastasia Baranovskaia / Kingsize Magazine

65546e0a53c940223e0b0eb4