Runt om i landet har vi flera festivaler som har höga ambitioner och brett utbud, däribland Way Out West Festival och Bråvalla Festival. Efter att STHLM World Music Festival presenterats häromdagen kommen nu ytterligare en ny festival till Stockholm under titeln Gather Festival till hösten. Festivalinitiativet lanseras som “Sveriges svar på SXSW” och kommer inrymma en mängd intressanta föreläsningar inom vetenskap och innovation – men också ett gediget musik- och kulturprogram. Paulina Modlitba Söderlund som arbetar med programmet för Gather Festival säger i ett pressmeddelande:

“Gather handlar om att få olika discipliner att mötas för att få spännande saker att hända. Talarna vi bokar är några av världens och Sveriges just nu mest spännande och aktuella innovatörer och forskare inom ekonomi, människa+maskin, demokrati, stadsutveckling och kommunikation.”

I dag adderas en rad nya musikbokningar till Gather Festival. Vi noterar följande akter:

Lady Leshurr [UK]
Naomi Pilgrim
LASH
Busu

Se mer info festivalens talare och övriga musikbokningar till Gather Festival som går av stapeln 13-16:e september, via gatherfestival.com.