INSTÄLLT – Tiwa Savage, Kanyi Mavi och Yacko klara för ny festival i Stockholm


 

Update: Festivalen är inställd.

 

 

 

Stockholm får ny festival i höst som går av stapeln på Gärdet och är öppen för alla åldrar och har för avsikt att bredda stadens kulturutbud och bättre spegla dess mångfald. STHLM World Music Festival kommer förutom liveuppträdanden även satsa på på aktiviteter såsom artistmöten, workshops och föreläsningar.

 

I samband med att festivalen utannonseras så avslöjas även ett antal artistbokningar i form av nigeriska världsstjärnan Tiwa Savage , sydafrikanska rapparen/sångerskan Kanyi Mavi (bekant för Kingsizeläsare från Femtastic-samarbeten och KWAAI), indonesiska MC:n Yacko samt bandet Falakumbe som spelar peruansk old-school cumbia, punk och latinsk swing.

 

 

 

STHLM World Music Festival har ambitionen att uppmärksamma musik som hamnar i skuggan bakom nordamerikanska och västeuropeisk populärmusik. .Julyssa Diaz som är producent för STHLM World Music Festival säger i ett pressmeddelande:

 

– Vi hoppas kunna så frön hos unga och inspirera dem vidare med vår musikbredd och vårt arbete. Men musik är för alla och vi vill givetvis skapa en fest som inte enbart bryter barriärer inom genrer, utan även över åldrar.

 

 

Grundaren av festivalen och verksamhetsansvarig Elin Törnqvist, förklarar även vidare kring valet av namn på festivalen:

– Termen världsmusik är problematisk och i grund och botten handlar det om synen på musik. Vad som ses som mainstream här, som västerländsk pop, och sedan genres som ofta klumpas ihop som världsmusik för att de faller utanför normen. Vi vill utmana folks uppfattningar om vad begreppet världsmusik rymmer.

 

 

 

STHLM World Music Festival 9:e september, Gärdet i Stockholm

Förköpsbiljetter släpps 27:e april kl. 19.00.

 

Mer info om biljetter och artister finns via stockholmworldmusic.com.

Fler artister tillkommer.

 Publicerat:
RedaktionenNULL