Denna tisdag lättar coronarestriktionerna i ett första steg, där ett något större publikantal och besökare tillåts än tidigare. Samtidigt passar Gather Festival på att presentera den första delen av programmet för höstens festival, som planeras att genomföras i slutet av september månad vid Slakthusområdet i Stockholm. Gather meddelar att det som tidigare blir ett “fullspäckat program fokuserat på musik, konst, film, innovation och samtal”.

I höst är temat för Gather orden “Dream Big” med anföranden av modedesignern Stina Randestad och den amerikanska innovationsdesignern och dokumentärmakaren Casey Hudetz. På musikscenerna återfinns bokningar som JAMIE XX, Shygirl, The Blaze och svenska artister som Robin Nazari, Michel Dida & Jaqe samt Daniela Rathana med flera. Ett urval av svenska och skandinaviska labels och arrangörer kommer även att kurera festnätterna i Slakthusområdet, under parollen Gather Showcase Nights. Bland de inbokade finns Ladieslovehiphop, Milkshake, YEAR 0001 och norska Nora Collective. Johanna Beckman som är ansvarig för Gather Festivals musikprogram, säger i ett pressmeddelande:

– Vi är så sjukt nöjda över att få återinviga Stockholm på ett så värdigt sätt! Den här lineupen har allt från internationella storakter på musikscenerna till otroligt spännande tänkare som väcker hopp på talarscenerna. Årets Gather Festival blir den första stora händelsen efter pandemin där vi verkligen vill ge tillbaka till kultur- och nattlivet genom att skapa dagar och nätter som Stockholm sent ska glömma.

Gather Festival planeras att genomföras som fysisk festival den 24–25 september i Slakthusområdet i Stockholm, med hänsyn till då eventuellt rådande restriktioner. Biljetterna släpps 8 juni kl 12.00 via festivalens hemsida.

Foto: Gustav Stegfors / Jesper Smeding / Gather Festival