5f2d30fa05d9010e180815f2
Klart med datum och plats för mansfria Statement Festival


 

 

I somras rapporterades det om en lång rad övergrepp på festivaler. Detta resulterade i att komikern och radioprofilen Emma Knyckare skrev en tweet där hon föreslog en festival utan män:

 

”Vad tror ni om att vi styr ihop en asfet festival dit bara icke-män är välkomna, som vi kör tills ALLA män har lärt sig hur en beter sig?”

 

Tweeten fick stor uppmärksamhet och i september startades en crowdfundingkampanj och månaden efter hade finansieringen säkrats. Nu meddelas att Statement Festival, en festival utan cis-män (bland besökare och affischnamnen) blir av som en 2-dagarsfestival på Bananpiren i Göteborg den 31:a augusti – 1:a september. Festivalen välkomnar kvinnor, transpersoner och icke-binära. Emma Knyckare säger i ett pressmeddelande:

“Den allra första konserten i livet upplevde jag på Bananpiren. Det är en fantastisk plats där det finns möjlighet att röja loss både utom- och inomhus, vilket känns gött, för som alla vet så är vädret i glada Göteborg alltid inte att lite på. Det känns såklart extra kul att kunna bjussa sin hemort på det i särklass mäktigaste som kommer ske nästa sommar. Dessutom kommer jag kunna cykla hem när vi festat klart.”

 

Inom kort presenteras programmet och redan 1:a december kommer ett antal early bird-biljetter att säljas via Tickster.com.

 

 

 

Vi blickar tillbaka till 2013 och låten “FATTA”, som även nominerades till Kingsizegalan 2014 för sitt budskap mot sexuella övergrepp.

 

 

 



Publicerat:
Redaktionen



NULL