61efdb68afd9906be20eda42
Houman Sebghati åker ut på skolturné om tabu och acceptans


Se musikvideon till nya singeln “Den vackra flykten”.

 

 

UPDATE 10/10:

 

Houman har nu delat med sig av musikvideon till låten “Den vackra flykten” som även kommer till Spotify imorgon. Låten är en del av projektet med samma namn, där rapparen både åker ut på skolturné och har skrivit en handbok om rasism på svenska skolor. Videon är gjord i regi av Soroush Elmi och gästas av Dom Fantastiska Få. Låten är producerad av Mårten “Moe” Sakwanda och co-producerad av DJ Large. På sociala medier skriver han:

 

“’Den vackra flykten’ är mer än en turné. Mer än en handbok. Mer än en musikvideo. Den är en färd inåt och en färd till förändring. Jag hejar på mig så att jag kan hjälpa. Lovar att inte glömma var jag kommer ifrån.”

 

 

Houman Sebghati – Den vackra flykten (feat Dom Fantastiska Få) from Jerusalem Records on Vimeo.

 

 

ORIGINALPOST 7/10:

Houman Sebghati har länge varit en rappare med stort intresse och engagemang för samhället. Nu meddelar han själv att han åker ut på en turné i sex olika städer för att prata om tabu och acceptans på skolor. Dessutom släpps en handbok som han själv skrivit om rasism i svenska skolor, samt, en ny singel. Om “Den vackra flykten” skriver Houman:

 

“Det jag har sett därute går inte att blunda för. Barn som systematiskt får sin framtid förstörda av en svensk skola som inte ens vill höra av det här viktiga frågorna. Resultatet? En stor turné i samarbete med @kulturradet.se och sex olika städer PLUS en handbok som jag har skrivit i samarbete med föreningslivet och #länsstyrelsenvästmanland om rasismen i den svenska skolan. På Fredag kommer singeln!”

 

Se datum och städer för turnén nedan.

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

Får jag presentera ’Den vackra flykten’? För ett år sedan gick jag in på @skolbemanning och presenterade detta. Ingen visste vad det skulle landa i. Jag hade i fem år jobbat extra som lärare. Det jag har sett därute går inte att blunda för. Barn som systematiskt får sin framtid förstörda av en svensk skola som inte ens vill höra av det här viktiga frågorna. Resultatet? En stor turné i samarbete med @kulturradet.se och sex olika städer PLUS en handbok som jag har skrivit i samarbete med föreningslivet och #länsstyrelsenvästmanland om rasismen i den svenska skolan. På Fredag kommer singeln! Jag kommer fortsätta att tacka av folk som har varit och är delaktiga i projektet under veckan. #flykten2019

Ett inlägg delat av Houman Sebghati (@houman.nu)

 

 

Foto: @houman.nu

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL