Årets hiphop-fest på Annexet vid Globen 27:e februari.

För fjärde året i rad är det äntligen dags för Kingsizegalan. Den enda svenska gala som hyllar och uppmärksammar svensk hiphop, r&b, soul och reggae/dancehall, under pampiga premisser. Nytt för årets gala är att Live Nation och Kingsize har inlett ett samarbete och att Kingsizegalan expanderar till större lokaler och tar över Annexet för en kväll.

Fredagen den 27:e februari går galan av stapeln och biljetterna finns nu att köpa via www.livenation.se

På galan kommer den svenska hiphopeliten att finnas på plats och på scen kommer vi bland annat att få se:

Näääk & Nimo (NY!)

Yarah Bravo (NY!)

Kumba, Allyawan & Gee Dixon (NY!)

Ken Ring med gästande artister från Masa Music
LöstFolk
Dani M
Beldina
Lokal & Green Line Army
Kalle Gracias & Griljonären med Gonza-Ra (Kusten Klick & Random Bastards)

Direkt efter galan blir det en konsert av JOEY BADA$$ (US)

Galan leds av Behrang Miri och kvällen ramas in av DJ Qute bakom skivspelarna.

Rösta i ett tjugotal kategorier till Kingsizegalan 2015: www.kingsizemagazine.se/kingsizegalan2015/

Köp biljett till Kingsizegalan 2015 via www.livenation.se

Läs mer om artisterna som ska uppträda på galan:

Ken Ring med Keya & TNT (Masa Music)

Hässelby-sonen Ken Ring har under drygt femton år varit en av svensk hiphops största profiler och med otaliga albumsläpp och en rad andra projekt har han nu även startat egen skivbolagsetikett. Med Masa Music  vill Ken lyfta fram sin egen och andra talangfulla artisters musik och på Kingsizegalan 2015 kommer han få sällskap av bland annat Keya och TNT på scen.

LöstFolk

Uppsala-gruppen LöstFolk bestående av Format, Moncho, Robin Djoon och DJ Capo har med reggae/hiphop-influenser under några års tid släppt ett flertal EP:s och under 2014 singlar som “LöjLöjLöj” och “Starka”. På Kingsizegalan kan vi förvänta oss ett exklusivt framträdande med en ny singel!

Dani M

Dani M har under flera år med Redline-familjen i ryggen levererat en lång rad hitlåtar som “Naiv” och galanominerade “All In”, samt gjort framgångsrika gästinhopp på exempelvis Kartellens “Mina Områden”. För några veckor sedan bjöd en av landet mest karaktäristiska rap/sång-röster på en efterlängtad julklapp till fansen, med debutalbumet “Min Grind”. På Kingsizegalan gör Dani M ett framträdande med sina vänner i LöstFolk!

 
Beldina

Sångerskan Beldina har under flera år arbetat målmedvetet på den svenska r&b/soulscenen och har samarbetat med prominenta namn som Stevie Wonder, Timbuktu, Mando Diao, Adam Tensta och Childish Gambino. Efter att 2012 ha skrivit kontrakt med ett Los Angeles-baserat skivbolag släppte hon i våras mixtapet “Opening Act” men återvände i somras till Sverige och turnerade med Timbuktu och Damn!. Hon har även värmt scenen åt Pharrell Williams och släppte nyligen EP:n “Intermission”.

 
Lokal & Green Line Army

Nästa Nivå-vinnaren från Kingsizegalan 2014 lät knappast chansen att skina passera då han under våren och hösten släppt ett flertal musikvideos med MC-kollegorna Patryk och Ibbe i kollektivet Green Line Army. Med “Galen”, “Mer Tid” och “Nästa Nivå” i bagaget kan vi förvänta oss att en ny singel kommer framföras, förhoppningsvis med starkt stöd från hemmapubliken längs gröna linjen som sluter upp vid Annexet/Globen.

 
Kalle Gracias & Griljonären med Gonza-Ra (Kusten Klick & Random Bastards)

Kusten Klick & Random Bastards gör gemensam sak när Norrland intar Kingsizegalan på allvar. Piteå-rapparna Kalle Gracias & Griljonären gör sällskap med Gonza-Ra från Storuman för att uppträda med nyligen släppta singeln “KINGZ”.