Här är årets stad och tema i Musikhjälpen 

 

Varje år sänds det viktiga och engagerande programmet Musikhjälpen och så även i år. Sedan ett tag tillbaka står det klart att det blir Norrköping som får arrangera evenemanget och idag presenteras årets tema: ”Ingen människa ska lämnas utan vård”. Pengarna som skänks till årets insamling kommer därför att gå till internationella projekt som tillsammans med lokalsamhället stärker människors tillgång till likvärdig vård och hälsa utan risk att drivas in i fattigdom.

 

– Musikhjälpen ska bidra till att förbättra allas rätt till vård. En god hälsa är inte bara en grundläggande mänsklig rättighet, det är också en förutsättning för människor att nå sin fulla potential, bidra till ett samhälles utveckling och att minska fattigdom, säger Radiohjälpens generalsekreterare Kristina Henschen i ett pressmeddelande.

 

Förra årets tema var Sex är inte ett vapen och samlade då in över 50 miljoner kronor.

 

– Kvalitativ och tillgänglig primärvård är grunden för allmän hälso- och sjukvård för alla, men stora insatser behövs för att uppnå de globala målen samt rädda liv och lindra nöd. Därför arbetar Musikhjälpen 2020 för att ingen människa ska lämnas utan vård, säger Kristina Henschen.

 

Musikhjälpen sänds den 14:e till 20:e december från Gamla torget i Norrköping och man jobbar fortfarande på sätt att se till att musikfesten blir coronasäker. Håll utkik för bokade liveartister som lär presenteras inom kort!

 

 

 

 

 

 

Foto: Micke Grönberg/SVT

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL