I slutet av förra veckan framgick det att komikern och influencern Filip Dikmen sparkats från sitt kommande jobb som programledare för Musikhjälpen 2023. Detta efter att han uttryckt sig kring Israel/Palestina-konflikten och mer specifikt det eskalerande våldet i Gaza de senaste veckorna.

Initialt framgick det att Dimen var chokad och besviken över beslutet, som de senaste dagarna kritiserats kraftigt av många. Nu adresserar Filip Dikmen situationen mer utförligt i ett nytt inlägg som publicerades under söndagen.

I inlägget försöker han förtydliga vad som skett och hur han resonerat, samtidigt som han framhäver att han ogärna vill “tjafsa med ett välgörenhetsprogram”. Men också att han känner sig “vilseledd och utnyttjad”. Vidare adresserar han ett påstående om att han brutit mot en neutralitetspolicy, något han ifrågasätter då hans uppdrag inte hunnit träda i kraft.

Han avslutar med att förtydliga att kritiken endast är mot de ansvariga bakom beslutet och inte hela public service. Han lägger även till det kraftfulla budskapet: “Pro-mänskliga rättigheter är inte politik, det är medmänsklighet”.

Läs hela inlägget nedan!

Foto: Robert Eldrim