General Knas, Soleil Camara & OYA Rrriotsamba klara för Öland Roots i sommar


 

 

En av landets mest uppskattade reggaefestivaler är Öland Roots som hålls för 13-15:e juli 2017. Efter att ha utannonserat en rad utländska och svenska artister till spelschemat rundar man idag av bokningarna med ett antal akter som presenteras under dagen. Först ut är General Knas som för många är bekant från Svenska Akademien.

 

 

“Sedan Generalens solodebut 2006 har han släppt fyra album och 2014 släpptes Folkets Röst” som redan är en klassiker bland Svenska reggae-album. Albumet innehåller låtar som ”Aktivist”, ”Folkets Röst” och ”Enda Vägen Fram” som Kapten Röd gästar på. Under 2016 visade Generalen vilken bredd han har som artist när han släppte Ep´n ”Dancehall” där låten ”Som Bob Marley” även släpptes som video.”

 

 

Även följande två akter är klara för sommarens festival:

 

Soleil Camara

 

“Med sin unika mix av olika genrer har Malmöbaserade artisten Soleil Camara hittat ett eget sound att bjuda världen på! Med attityden från reggaen och hip hopen, soulen i rösten och en elektronisk touch i bakgrunderna tar han sin musik till en helt ny nivå.”

 

 

OYA Rrriotsamba

 

“OYA spelar en mängd olika rytmer, allt från afro-latinamerikanska såsom samba, reggae och afoxé till rytmer som de själva tagit fram och utvecklat.

Rrriotsambaföreningen startade 2011 med ambitionen att vara ett band där kvinnor och transpersoner möts, skapar och låter musiken stå i centrum.”

 

 

Biljetter

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL