Fransk streetdansgrupp kommer till Sverige


 

 

Den franska streetgruppen Cie Dyptik är nu på sin första Sverige-turné med föreställningen ”Dans L’Engrenage”. Föreställningen beskrivs som en “hård uppercut med hiphop på högspänning” och är en streetdans i rytmisk arabisk anda. Streetgruppen som grundads 2012 av koreografen Mehdi Meghari och Sauhail Marchiche har sin bas i Saint-Etienne i Frankrike och har hittills blivit hyllade med sin nya föreställning för dess intensitet, rörelse och dess visualitet.

 

Verket ”Dans L’Engrenage” inleds med en kvinna som med en orubblig beslutsamhet har erövrat makten. Hon är kraftfull och har tagit sin självklara plats. Ur mörkret växer ytterligare sex gestalter fram och tillsammans skapar de en street-besjälad koreografi om uppror och revolt. Inspirerade av traditionell arabisk dans och rytmer gestaltas människans behov av att klättra i status och lyckas.

 

Den 3:e mars kommer Cie Dyptik till Stora Teatern i Stockholm och inleder danskonceptet Urban Nights Vol. 1. Innan föreställningen visas verk av de Göteborgsbaserade dansakterna Laces Creations och Det Outtalade. Kvällen avslutas med eftersamtal med koreograferna.

 

Se bilder från föreställningen nedan.

 

 

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL