Den 19:e februari går festligheterna av stapeln på Hamburger Börs i Stockholm med prisutdelning, middag/mingel och liveuppträdanden. Köp dina biljetter nu för att hänga med svenska hiphop-eliten!

Svensk hiphop har haft ännu ett enormt år och därför väljer Kingsize Magazine att för andra året i rad anordna Kingsizegalan. Galan hålls på Hamburger Börs i Stockholm den 19:e februari 2013 och priser kommer att delas ut i ett flertal musikkategorier såsom årets låt, årets album, årets soloartist och årets grupp. Även omspännande kulturkategorier i form av årets dans och årets graffitimålare ska prisas.

 
Idag presenterar Kingsize ännu en live-akt, nämligen kollektivet FEMTASTIC, som kommer att uppträda under galakvällen på Hamburger Börs 19:e februari i Stockholm!

KÖP DIN BILJETT HÄR: http://www.eventim.se/kingsizegalan

RÖSTA FRAM DINA FAVORITER HÄR: http://www.facebook.com/KingsizeSweden/app_294144984040000

FACEBOOKEVENT: http://www.facebook.com/events/482299401809409/

Under januari/februari månad kommer även fler artister som kommer stå på scen under Kingsizegalan 2013 att presenteras så håll utkik på www.kingsizemagazine.se


Om Femtastic:

Femtastic är ett nätverk för kvinnor inom den urbana musikscenen i Sverige. Femtastic jobbar som ett kreativt kollektiv och har gjort sig ett namn på sina klubbar och event, på sina kollektiva liveshower och som en kollektiv akt bokad till klubbar i hela Sverige. Femtastic har även gjort sig kända för att vara en röst i debatten om ett jämställt kultur-Sverige och bloggat, föreläst och intervjuats i frågan “Varför finns det inga kvinnor inom hiphopen”. Femtastic är ett svar på hur många grymma kvinnor som finns inom hiphopen idag, och deras uppdrag är att framhäva dem och inspirera andra tjejer att ta plats på scen.

Femtastic grundades sommaren 2010 och sedan dess har de uppmärksammats i SVT Kulturnyheterna, i P3 och SR Metropol, i Musikhjälpen och i magasin som People Magazine, Nöjesguiden, Feministiskt Perspektiv, Stockholms Fria och DN Kultur. Femtastic har haft kontinuerliga klubbar på Södra Teatern (sommaren och hösten 2011), Socialize i Umeå (sommaren 2011 och 2012) och på F12 (sommaren 2012) och de har tagit sitt klubbkoncept till nattklubbar från Norr till Söder! Tjejerna har levererat på Way Out West, Yaki-Da, Nefertiti och Pustervik. På Ung08, F12, Strand, Fasching, Mosebacke och Södra bar. På Inkonst, Babel och Moriskan. I Chile och Sydafrika!

December 2012 reste grundarna Vanessa Marko och Cleo tillsammans med delar ur kollektivet till Kapstaden för ett musikutbyte. Med artister som Chords, Adam Tensta, Mofeta & Jerre, Dirty Jens, Syster Sol och Kristin Amparo skapades musik i fyra veckor tillsammans med sydafrikanska hiphop artister. Projektet går under namnet Kwaai och kommer i sommar turnera runt på festival scener runt om i landet och Skandinavien.

På hemsidan www.femtastic.se hittar ni artister så som Etzia, Syster Sol, Cleo, Kristin Amparo, Frida Scar, Silvana Solo och Serengeti. Miss Dj, Neyney och Sister Justice är residenta Djs och de representerar reggae/dancehall/afro/hiphop/rnb på dansgolvet.

När Femtastic står på affischen vet man aldrig vilka dom valt att plocka med sig. Och lite är det ju det som skapar spänning. På galan har de lovat att bjuda på fet show och kommer garanterat ha ett massivt gäng på scen!!

KÖP DIN BILJETT HÄR: http://www.eventim.se/kingsizegalan

RÖSTA FRAM DINA FAVORITER HÄR: http://www.facebook.com/KingsizeSweden/app_294144984040000

FACEBOOKEVENT: http://www.facebook.com/events/482299401809409/

Mer info om Femtastic:

info@femtastic.se
www.femtastic.se
twitter.com/klubb_femtastic