Black Lives Matter Sweden arrangerar live-show med 20 svarta akter


The Mamas, Faal och Lazee bland de bokade artisterna.

 

 

Nu står det klart att showen Black by Public Demand sänds fredagen den 9:e oktober. På scen medverkar 20 svarta akter, bland annat The Mamas, Faal, Lazee, Alle Eriksson, Dumar, Araia Ghirmai Sebhatu med flera. Showen arrangeras av den nystartade organisationen Black Lives Matter Sweden och är ett initiativ av Isatou Aysha Jones för att fira den växande rörelsen.

 

– Den nionde oktober är det svarta artister, talare, aktivister och poeter som står i rampljuset för ett Black Lives Matter Sweden Rally. Vi ska dansa, sjunga, skratta, sörja och hitta styrka i varandra. Vi bjuder svenska folket på en fantastisk show med hela rörelsen, säger Isatou Aysha Jones, grundare av Black lives Matter Sweden i ett pressutskick.

 

Showen är gratis för alla och sänds live på Youtube mellan klockan 20 och 22 den 9:e oktober som är årsdagen för avskaffandet av den transatlantiska slavhandeln. Ytterligare artister kommer att släppas dag för dag fram till showen.

 

I samband med showen startas Black Lives Matter Sweden som en officiell organisation – en plattform för svarta röster som tillsammans med allierade arbetar för att folkbilda om och kämpa för svartas rättigheter och mot anti-svart rasism.

 

– Det här är bara början. Med showen Black by Public Demand bjuder vi in till att öppna ögonen, att känna styrkan, att vara tillsammans med oss utan massa annat brus som tar över, säger Isatou Aysha Jones. Jag tog det här initiativet för att jag vet att när människor går ihop tillsammans och inte särskiljer varandra så mår vi bra och det gynnas alla av.

 

 

 

 

Foto: Pressbild / SVT, Janne Danielsson

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL