Det är snart dags för ett nytt år av Melodifestivalen, som många människor runtom i Sverige följer med stort intresse. Detta har Spotify tagit vara på, med en liten twist.

Som en uppvärmning inför tävlingen har Spotify bjudit in artister från olika genrer till sin studio i Stockholm för att tolka tidigare Mello-favoriter. Bland andra rapparen B.Baby som spelat in en egen version av The Mamas vinnarlåt “Move” från 2020.

B.Baby berättar i ett pressmeddelande varför han valde att tolka “Move” med The Mamas:

– Det var väldigt kul att få göra denna Spotify-singeln och det blev en positiv utmaning då jag fick lyssna igenom ett par låtar tills jag hittade den som jag kände skulle matcha min vibe bäst, och det blev ”Move” av The Mamas. Jag hoppas att de uppskattar min take på låten.

Det är första gången Spotify gör ett studioprojekt i anslutning till Melodifestivalen, och artisterna som bjudits in har själva aldrig deltagit i tävlingen. Med årets första studioprojekt vill Spotify fortsätta bidra till svensk musikkultur, och främja spännande musikmöten mellan såväl artister och fans, som artister emellan. Och just Melodifestivalen, menar Sophia Olofsson, Spotifys innehållsproducent och projektledare för studion, är en guldgruva av spännande låtskatter för både nya och etablerade artister att utforska.

– Melodifestivalen är mer än en musiktävling. Den är en kultförklarad folkfest som hyllar individualitet och originalitet på ett fantastiskt sätt – ett glittrigt lim och lägereld som håller ihop svenskarna under årets kallaste månader. Musikaliskt rör det sig om en 64-årig katalog med över tusen låtar, där många fortsatt lever kvar idag och även lyckats färdas över generationer. ‘Genom Eld & Vatten’ är ett typexempel på en sådan låt, som inte bara peakade 20 år efter sin release, utan där 18-24 åringar också utgör nära en femtedel av alla lyssnare, trots att många av dem inte var födda när den släpptes. Nu får den en nostalgisk nytändning via estraden, med ett nytt sound som vi hoppas fansen kommer att gilla lika mycket som vi gör, säger hon.

Lyssna på B.Babys tolkning nedan!

Foto: Pressbild/Spotify