60361bd489c0ae51e83f60c2
Åre Sessions blir fyradagarsfestival 2020 – här är de första artisterna


 

 

Sedan 2017 har den kombinerade musik- och skidfestivalen Åre Sessions, med det något ovanliga upplägget att besökarna får en festivalbiljett på köpet av liftkortet, varit en pigg vårunderhållning. Man har tidigare lockat runt 10 000 besökare varje år.

 

Den 30:e april–3:e maj nästa år återvänder alltså festivalen till Åre by för sin fjärde upplaga, och nytt för i år är att festivalen för första gången blir en fyradagarsfestival, tors-sönd. Majoriteten av konserterna kommer förläggas på fredag och lördag precis som tidigare – men fler aktiviteter och konsertinslag kommer inleda och avsluta festivalen på torsdagen och söndagen. Med detta hoppas arrangörerna bakom festivalen förlänga och utöka besökarnas upplevelse och vistelse i Åre.

 

I årets första artistsläpp presenterar man bland annat Miriam Bryant – som med ny musik i ryggen blir en av festivalens självklara headliners. Förra veckan stod det också klart att Miriam Bryant blir en av Musikhjälpens programledare.

 

Precis som tidigare år har man också lyckats locka till sig internationell stjärnglans till de jämtländska bergen, denna gång i form av spanska rapparen Bad Gyal och fransk festgaranti i DJ’n Folamour. Även det internationellt erkända bandet Dungen gör en av sina få svenska framträdanden på Åre Sessions 2020.

 

Lyssna på Bryants nya låt med STOR, Cherrie och Molly Sandén.

 

 

 

 

Foto: Press

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL