General Knas har släppt nya albumet “Reggaestrerad”


 

 

Ivan “General Knas” Olausson Klatil fick sitt genombrott med Svenska Akademien i början av 2000-talet. När gruppen tog en paus Svenska Akademien tog en paus passade General Knas på att solodebutera med “Äntligen Har Rika Människor Fått Det Bättre” 2006. Därefter kom album 2009 och 2011 samt “Folkets Röst” (2014), den sistnämnda nominerades och vann pris för “Årets Reggae” på Kingsizegalan 2015.

 

 

Idag släpper så General Knas sitt femte album “Reggaestrerad” över tio låtar. Produktion på skivan av Partillo, Lance-A-Lot och Dani Prod. I ett pressmeddelande låter Generalen hälsa:

“När allt låter mer eller mindre likadant kommer vi med något helt annat. Vi gör något som de flesta inte vågar. Vi satsar på musik och innehåll istället för hype och yta. Ett album. Ett rootsreggaealbum. Politik och sväng som får Babylons murar att skaka. Det kommer inte skrivas många rader om detta album i media men med lyssnarnas hjälp når vi hundratusentals människor, om Gud vill. Musiken kommer inte promotas av trendkänsliga proffstyckare. Inte spelas i radio. Och det är helt naturligt och precis som det ska vara. Vi bär tron på något bättre. Vi vägrar skönmåla det som är. Svensk reggae är en maktfaktor. Från skapelsen in i evigheten klingar en baktakt. Vi är den.”

 

 

 

 

General Knas åker även ut på turné i sommar. Se städer/datum nedan:

 Publicerat:
RedaktionenNULL