Mac Miller Hovefestivalen - S
“Man får höra ordet nej ganska ofta”


Kingsize träffade Mac Miller på årets Hovefestival i Norge.

 

Pittsburgh-rapparen Mac Miller tog årets Hovefestival och Tromøya med storm och innan konserten fick våra norska kollegor ett litet snack för att prata om tidigare framträdanden i Norge, debutalbumet Blue Slide Park och hans förkärlek till 90-tals hiphop.

 

Kingsize: Hur är det att komma tillbaka till Norge?

Mac Miller: AWESOME” Jag har aldrig uppträtt för så många människor förut. Sist jag var i Norge var det 600 till 1000 personer i publiken, men nu är det ju omkring 15-20 000.

 

Det är är ganska stor förändring med andra ord?

Definitivt

 

Vad fick dig att börja med rap?

Jag började på riktigt när jag var runt….14-15 år, men jag började att rappa när jag var sex. Detta är något jag alltid velat syssla med, i och med att jag inte är världens bästa sångare.

 

Och det fick dig till att tänka, “detta är vad jag ska göra för resten av mitt liv”?

Självfallet! Jag var 15 år gammal då jag insåg att detta verkligen var min grej, jag var väldigt seriös. Jag släppte allt annat och bestämde mig för att fokusera på hiphop.

 

När man lyssnar på din musik, så skiljer den sig ganska mycket från mängden. Hur kommer det sig att du är mer förtjust i typiskt 90-tals rapsound än den typen av beats som ofta används av dagens rappare?

Det är för att jag huvudsakligen är inspirerad av 90-tals artister som Big L, A Tripe Called Quest osv. De inspirerade mig mig till att överhuvudtaget börja med rap. När man börjar att rappa, väljer man ut en favoritartist som man försöker att låta som. Allt eftersom man blir bättre skapar man ett eget sound. Så om du lyssnar på mina gamla mixtapes så hör du att jag försöker att låta som Big L.

 

Vilken är din favoritlåt/låtar från Blue Slide Park? och varför?

Om jag måste välja får det nog bli “Missed Calls” och “Of the Soul”. “Of the Soul” har ett crazy sound och en riktigt rå stil. Jag gillar “Missed Calls” för att den berättar en historia, och jag gillar soundet. Jag gillar stilen och temat bakom bägge låtarna.

 

I och med att du bara är 20 år, det måste finnas en hel del fördelar men också en del nackdelar med att lyckas i såpass ung ålder.

Det stämmer. Fördelarna för mig är att jag kan göra saker som jag aldrig trott att jag skulle få göra. Resa runt i världen och uppleva helt oförglömliga saker. Nackdelarna är att jag inte har lika stor frihet som innan. Jag kan inte göra helt vanliga saker, jag kan inte åka dit jag vill. Livet är inte helt lätt, allt har blivit mycket mer seriöst.

 

Det förstår jag mycket väl. Du har ju varit här i Norge tidigare, vad är det bästa med Norge?

Det vet jag faktiskt inte. Är lite osäker, men….jag åt et fantastiskt gott renkött till middag!

 

Och till slut, har du några bra tips till en uppåtgående rappare i din ålder som vill slå igenom?

Du får inte ta nej som ett svar. Oavsett. För man får höra ordet “nej” ganska ofta. Gör allt själv i sådana fall. Det var min grej. När jag var yngre ville jag bli signad av ett stort skivbolag, men det var ingen som ville ha mig så det slutade med att jag gjorde allt själv på egen hand.

 

Text: Felicia Donkor

Foto: Kjetil Lundstein (Thegiant.no)

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL