Det är många som saknar Mac Miller, vare sig du är ett fan eller en tidigare kollega. En av dem är ScHoolboy Q som nu reflekterar över sin väns död på en låt från sitt kommande album.

Kort efter att ha gjort det stora avslöjandet att ett nytt album är färdigt, släppte TDE-rapparen igår två låtar från sitt kommande projekt “Blue Lips”: “Bluesides” och “Back n Love” med labelkollegan Devin Malik. Båda låtarna har gjorts tillgängliga i 24 timmar via YouTube.

Det är inte överraskande “Bluesides” – antagligen en referens till Mac Millers officiella debutalbum “Blue Slide Park”, som i sin tur döptes efter ett område i Pittsburgh där han växte upp – som används som backdrop för Q att minnas sin forne kollega. På låten rappar han bland annat:

“Lost a homeboy to the drugs, man, I ain’t trying to go backwards/ But I realize that [shit?] hurts and think, ‘Was it worth it?’/ Man, I gotta shake this shit, wake up and move with a purpose”

“Back n Love” är i sin tur en homage till 2014 års virala singel “Look at Wrist” av iLoveMakonnen, Father och KEY!.

“Blue Lips” är planerat att släppas den 1 mars 2024 och nyligen släppte ScHoolboy Q en kort trailer där fans fick se en glimt av låtlistan. Läs mer här och passa på att lyssna på låtarna innan de tas bort.

Foto: YouTube/Bethany Vargas