Två av Sveriges mest välkända MMA-utövare laddar i dagsläget upp för UFC 232 som går av stapeln i Las Vegas den 29:e december. ”The Mauler” går äntligen returmatch mot Jon Jones, medan ”The Sledgehammer” tar sig an Corey Anderson. Under hösten har de båda även förenat sina krafter för att lansera det noggrant utprövade kosttillskottet Fight Pharm.

Alexander, hur ser uppladdningen ut inför UFC 232?

– Hård träning varje dag, två pass dagligen med sparring och fys. Det är fem år sen sist du mötte Jon Jones.

 
Vad är dina känslor inför matchen?

– Mycket bra, det är helt klart min drömmatch! Bara fokus nu och förebereda kroppen för strid. Ser bara en vinst och bältet till Sverige framför mig.

Hur dina målsättningar ut för 2019?

– Försvara bältet och vinna alla mina matcher.

Vilken musik/låtar inspirerar dig för träning och match?
– Lyssnar på allt med lite drag i. Har inga direkta favoritlåtar utan vi kör låtlistan från repan på Allstars gym där våran receptionist/DJ, Erik Wahrolén, sitter. Det är låtar som ”Make It Bun Dem” med Skrillex och Damian Marley, ”No Limit” med G-Eazy, ASAP Rocky, Cardi B, ”Uptown Anthem” av Naughty By Nature och flera Run The Jewels-låtar.

FightPharm-Alex-6-S

Under hösten har både Alexander Gustafsson och Ilir Latifi även varit engagerade i lanseringen av ett nytt varumärke. Båda två upplevde att kosttillskottsmarknaden saknade någonting. Efter år av hård och intensiv träning på elitnivå gjorde de slag i saken och skapade sitt eget varumärke. Det resulterade i nämnda Fight Pharm och ett sortiment bestående av en pre- och en postworkout, ett vassleprotein och ett helt veganskt protein. ”The Mauler” berättade om arbetet med Fight Pharm i intervju med Nöjesguiden nyligen:

Vad är Fight Pharm?

– Fight Pharm är en produkt från oss, från mig och Ilir egentligen, men så har vi också ett helt team bakom oss. Framförallt är det en produkt som vi behöver. Det finns ju tusen produkter i dag, men den här har vi format så att vi får i oss precis det vi behöver i och med vår träning. Tanken är att den ska täcka hela behovet av vad vi behöver när vi kör, oavsett om vi kör hårt eller lugnt. Den är tillverkad i Sverige och vi har koll på att den inte innehåller någon biprodukt av något slag. Något som gör så att du åker dit för någon illegal på ett dopingtest, till exempel. Vi som gör det vi gör lever ju alltid i den risken och med den rädslan.

Du säger det själv: det finns ju tusen produkter. Hur ska den här konkurrera mot dem?

– Kvalitet. Rakt av. Konkurrensen är enorm, men det här är bara ren kvalitet. Jag menar: är inte någon nöjd, om någonting inte stämmer, så ska det finnas kommunikation mellan oss och kunden. Det ska inte vara några konstigheter, vi tar gärna emot feedback. Men vi är grymt nöjda. Hur delaktig skulle du säga att du varit i själva processen? – Jag har varit med hela tiden. Vi har hållit varandra uppdaterade. Jag har mitt fokus, Ilir har sitt, vi har våra missions, men vi har haft konstant kontakt.

 
Har det varit svårt att behålla fokus när någonting annat viktigt också krävt mycket tid?

– Nej, egentligen inte. Det har varit skönt med balans. Vi har haft 100 procent tillit till de som har haft hand om ansvaret, vetat att de gör exakt så som vi vill att de ska göra och så som de själva tycker är bra, och haft den kommunikationen i teamet hela tiden.

Så vad har varit den svåraste utmaningen under den här processen?

– Egentligen har ingenting varit svårt, det handlar bara om att bli nöjd. Det ska inte vara något ”ah men vi är nöjda, vi kör” utan det ska vara on top of the line och nu har vi nått dit. Det är väl det som har varit svårt då, för man vill ju komma igång
med det så fort som möjligt, men inte förrän det är top notch. Nu är vi där.

Med fem vinster på de sex senaste matcherna i ryggen, har Malmöfostrade Ilir Latifi chansen att på allvar bli titelutmanare vid UFC 232 där match mot Corey Anderson väntar.

Ilir, du skulle ha mött Glover Teixeira i somras. Hur har du laddat om under hösten?

– Jag är väldigt laddad inför den här matchen och har tränat länge och förberett mig mycket för den. Det är min viktigaste match i karriären. Du har en hel del inspirerande träningsvideos.

Vad motiverar dig att ständigt bli bättre? Och vad kan andra människor lära av din träningsdisciplin?

– Med träningsdisciplin så kan man komma väldigt långt och uppnå sina mål. Talang tar det bara till viss nivå. Men har du vilja, hårt arbete och disciplin kan du ta dig hur långt som helst.

Hur ser planerna ut för 2019?

– Mina mål 2019 är mer framgångar i karriären i sig och eventuellt titelmatch i tungvikt.

Vilken musik/låtar inspirerar dig för träning och match?

– Jag gillar att lyssna på klassisk hiphop från 90-talet. Guru, Gangstarr, Nas, Talib Kweli, Eric B & Rakim, EPMD, AZ, 2Pac och Biggie Smalls.

FightPharm-Ilir-3-S

Intervju av Tobias Carlsson / Ellinor Åkeson
Foto: Mira Berglind / The Apartment

65ba07add7a32f7b0a037f23