5f2d30fa05d9010e180815f2
Klart: “En Gång Var Vi Kungar” blir långfilm – om graffitiscenen på röda linjen


 

 

Våren 2018 hölls en förhandsvnisning av TV-seriepiloten “En gång var vi kungar” – berättelsen om några graffitimålares livsöden och deras antagonister en våldsam natt i Stockholm. I Kingsize Magazines första nummer av tidningen på sex år gick det även att läsa en intervju med skådespelarna Peter Viitanen, Malin Arvidsson och Erik Bolin samt regissören Jacob Bernhardtz och producenten Thabo Malmén.

 

 

Sedan dess har projektet utforskat olika möjligheter att gå vidare och på torsdagen står det klart att projektet med största säkerhet blir långfilm. Regissören Jacob Bernhardtz och producenten Thabo Malmén har klart med ett preliminärt distributionsavtal för biograf, DVD, TV och VOD. Filmen möjliggörs av att projektet delfinansieras av en graffiti-intresserad svensk, numera boende i USA. Till den kommande serien väntas även ett soundtrack och filmmusik av Redline Recordings under överseende av Salla Salazar.

 

I dagsläget finns inget klart premiärdatum för filmen, men upphovsmakarna siktar på inspelningsstart sommaren 2020.

 

 

 

Se trailer/pilot för “En Gång Var Vi Kungar”:

 

 

 

 

Se recap från smygläsning och releasefest för Kingsize Magazine och “En Gång Var Vi Kungar”, i samarbete med Reebok Classic och Caliroots, 1:a mars 2018:

 

 

 

 

Se Salla Salazar berätta om sin koppling till graffitiscenen på röda linjen:

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL