62b170dadc4101037e075fe2
62a83ff970c4fd62de0588d3
Manus klart till graffiti-långfilmen “En Gång Var Vi Kungar”


 

 

Våren 2018 hölls en förhandsvnisning av TV-seriepiloten “En gång var vi kungar”, berättelsen om några graffitimålares livsöden och deras antagonister en våldsam natt i Stockholm. När Kingsize Magazine gjorde återkomst i print våren 2018, fanns en intervju i tidningen med skådespelarna Peter Viitanen, Malin Arvidsson och Erik Bolin samt regissören Jacob Bernhardtz och producenten Thabo Malmén. Sedan dess har projektet utforskat olika möjligheter att gå vidare och i september 2019 stod det klart att projektet blir till en långfilm. Regissören Jacob Bernhardtz och producenten Thabo Malmén hade då klart med ett preliminärt distributionsavtal för biograf, DVD, TV och VOD. Filmen möjliggörs av att projektet delfinansieras av en graffiti-intresserad svensk, numera boende i USA. Till den kommande serien väntas även ett soundtrack och filmmusik av Redline Recordings under överseende av Salla Salazar.

 

 

I dag meddelar regissören Jacob Bernhardtz att manuset för den kommande filmen är färdigskrivet. Kingsize tog därför en pratstund med Jacob för att få mer information om den kommande filmen.

 

 

Nu är filmmanuset färdigt. Hur har arbetsprocessen sett ut?
– Det har varit en lång process som gått igenom flera stadier av utveckling framförallt påverkad av externa omständigheter. Även om det tagit tid så kan jag idag se att det gett berättelsen en större tyngd och djup som varit väldigt viktigt.

 

 
Varför och när skiftade fokus från serie till filmprojekt?
– Vi tog nog det beslutet baserat på kreativa grunder. Det skedde för ca ett år sen och då tog det ett tag att mala ner historien till ett annat format. Vi har dock inte stängt dörren helt för en serie men den får isf utvecklas efter långfilmen.

 

 

Hur skulle du beskriva filmen och dess vision i nuläget?
– Det är ett drama. Ambitionen är att ligga nära verkliga händelser som inspirerat både handling och karaktärer och att genom det lyfta fram en berättelse om vänskap, svek och skuld från det förflutna och vad den gör med människor.

 

 
Kan ni redan nu avslöja några små detaljer från filmens handling?
– Ja, några glimtar av storyn är att den utspelar sig med nutiden som bakgrund, det vill säga det aktuella klimatet i Stockholm vs graffitiscenen. Vi följer våra huvudkaraktärer under några intensiva dygn där de tvingas möta saker från det förflutna som de trodde de var klara med men som kommer ikapp dem.

 

 

Vet ni redan nu vilka skådespelare som kommer castas? De ursprungliga från piloten?
– Vi har en stor förhoppning att den cast som var med i piloten är intresserade av långfilmsprojektet. Det har även tillkommit nya roller som kommer att öppna för nya ansikten.

 

 

När kan inspelningarna av filmen påbörjas?
– Vi jobbar efter en plan att förproduktion kan vara igång som tidigast i i höst, annars våren 2021.

 

 

IMG_3409

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL