Visades på Göteborgs Film Festival.

För ungefär fyra år sedan skapades “Råggywood”; en humoristisk sketchserie på Youtube som setts av hundratusentals personer. Projektet, som under 2012 sändes via SVT, handlar om ungdomar från Rågsved som bjuder på roliga historier och skämt.

Nu har projektet blivit långfilm som kommer att få namnet “Råggywood: Vi ska bli rappare” och handlar om de hemlösa bröderna Bile och Brouk som måste hitta ett jobb för att kunna bo kvar hos den snåle pappan, Johan. Filmen sägs även gästas av fyra kända svenska rappare och visades förra veckan på Stora teatern under Göteborgs Film Festival. Filmen är en timma lång och samtliga karaktärer från sketchserien kommer att delta.

Skaparen David Danial säger följande i en intervju med SVT:

 “Jag ville själv göra film och tänkte att det skulle vara kul för ungdomarna att vara med. Så det blev två flugor i en smäll.”

 “Lite kan man säga att det handlar om oss, vi jobbar alla hårt. Dom vill bli rappare för att tjäna pengar, vi ville bli filmare, – inte bara för att tjäna pengar – men ja.”

“Råggywood” är en del av Moving Sweden, ett 3-årigt projekt som är ämnat för att få in filmskapare i branschen genom stöd och nya öppna dörrar samt att beröra publiken med starka och nya berättelser i olika format.

Läs mer om Moving Sweden här: http://www.sfi.se/sv/varastod/Produktionsstod/Moving-Sweden/

“Råggywoods” Youtube-kanal: https://www.youtube.com/user/Raggywood

// Blerim Mehmeti

65ba07add7a32f7b0a037f23