Will Smith återvänder till vita duken inom kort. Det står klart då den kommande filmen “Emancipation” fått en poster och trailer inför premiären på Apple TV+.

Dramat kretsar kring en slav vid namn Peter (spelad av Smith) som bestämmer sig för att kämpa för sin frihet. I den två minuter långa trailern får vi se honom planera sin flykt efter att ha fått nys om The Emancipation Proclamation. Lagen kungjordes som bekant av Abraham Lincoln hösten 1862 och innebar att alla slavar i de konfedererade stater som ännu befann sig i uppror mot den federala regeringen skulle bli fria från och med januari året därpå.

Med sina sinnen, sin tro och kärleken för sin familj som ledstjärna beger sig Peter ut på en lång och utmattande färd där han gör sitt bästa för att undvika “slavfångare” i Louisianas träskmarker. Filmen har inspirerats av det kända fotot “Whipped Peter” från 1863, en man som också var slav och gick med i unionens armé i hopp om att få återförenas med sin familj.

I en intervju med Deadline i samband med den första visningen av filmen den 1 oktober, sa regissören Antoine Fuqua att Will Smith verkligen höjde ribban för filmen med sitt skådespel.

“Will [Smith] is on a whole different level, in this film. Incredible.”

Smith själv har kommenterat sin medverkan med orden.

“This was the hardest movie I’ve ever made. Blood, Sweat & Tears… LITERALLY! Shoutout to Apple who doubled (and tripled) down on their commitment to deliver this epic story to the world.”

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Will Smith (@willsmith)

“Emancipation” följer upp Will Smiths Oscarsbelönade insats i “King Richard”, där han spelade pappan till tennisstjärnorna Venus och Serena Williams. På galan i början av året mottog han priset som bästa skådespelare, efter att ha örfilat Chris Rock på scenen. Komikern skämtade på Jada Pinkett Smiths bekostnad och sedan dess har händelsen varit en utdragen rubrikstorm.

Efter ett par månader i skymundan delade skådespelaren en videoursäkt till Rock och hans familj där han också förklarade vad som ledde till att han agerade som han gjorde. Den togs dock emot sådär av Chris Rock…

“Emancipation” får premiär via Apple TV+ den 2 december 2022. Se trailern nedan!

Foto: Apple TV+