Enligt Collider jobbar Warner Bros just nu på en föregångare, eller så kallad “prequel”, till 2001 års klassiska Denzel Washington-film “Training Day”. Manusförfattaren Nick Yarborough har enligt uppgifter valts ut av studion för att skriva manus och även om det är i ett tidigt stadie verkar det som att filmen kommer att fokusera på just Denzel Washingtons karaktär Alonzo Harris. Handlingen ska utspela sig kring 1992, tio år innan händelserna i originalfilmen, precis innan domen i Rodney King-fallet annonseras som senare ger upphov till Los Angeles-upploppen.

Collider trycker på att filmen fortfarande är i sin linda och att inga regissörer eller skådespelare har annonserats, men man spekulerar i att Denzels son, John David Washington, skulle passa perfekt för rollen.

“Training Day” ses av många som en klassiker och drog in över $100 miljoner världen över. Ethan Hawke spelar nybörjarpolisen Jake Hoyt som är ivrig att få komma in i Harris narkotikateam. Filmen regisserades av Antoine Fuqua och gav Washington sin andra Oscar – för bäst Best Actor in Leading Role – och Hawke nominerades i kategorin Best Supporting Actor. I filmen syns även Snoop Dogg.

Foto: Warner Bros

65546e0a53c940223e0b0eb4