Denzel Washington och Spike har gjort flera filmklassiker tillsammans, sedan tidigt 1990-tal och framåt. Nu är de båda åter aktuella för ett nytt filmprojekt tillsammans, skriver Deadline.

I det nya filmprojektet “High and Low” kommer 66-årige Spike Lee att regissera och 69-årige Washington spela huvudrollen, för Apple Originals Films och A24. Filmen är en nyinspelning av japanska regisören Akira Kurosawas kriminalthriller film från 1963 med samma titel. Filmen handlar om en chef för ett skoföretag som blir utsatt för utpressning efter att hans chaufförs son blir kidnappad av misstag. Först tror chefen att det är hans son som blivit kidnappad men ställs sedan inför dilemmat om han ska rädda en annan mans barn.

Filmen kommer bli Washingtons andra film för Apple och A24, efter filmen “The Tragedy of Macbeth”. Det blir dock femte gången som Spike Lee och Denzel Washington samarbetar tillsammans efter klassikerfilmerna “Mo´ Better Blues”, “Malcolm X”, “He Got Game” följt av senaste actionrullen “Inside Man”.

Den kommande filmen har i dagsläget inget premiärdatum, men kommer först visas i biografer via A24 följt av global premiär på Apple TV+.

Se återblick nedan för återblick från deras första samarbete på vita duken i filmen “Mo´ Better Blues”:

Foto: Universal Pictures