Återförenas med "Training Day"-regissören Antoine Fuqua.

Efter att SAG-AFTRA-strejken äntligen avslutats lär nyheter om kommande storfilmer avlösa varandra de kommande månaderna. En kommer redan nu, då Deadline rapporterar att Netflix knutit åt sig Denzel Washington för att spela den ökända generalen Hannibal Barkas i en kommande film. Här återförenas han med regissören Antoine Fuqua, efter att de båda samarbetade första gången på “Training Day” (2001) och nyligen slutförde den tredje “Equalizer”-filmen.

Utöver detta ska trefaldigt Oscars-nominerade John Logan, som skrev manus till “Gladiator”, vara en del av projektet som utspelar sig i liknande miljöer. General Hannibal från Karthago var nämligen den man som berömt vara nära på att störta Rom, ridandes på ett gäng elefanter över Alperna. Något som gjort honom till en av de främsta fältherrarna i historien.

Detta utgör också grunden för filmens handling, som utspelar sig under det andra puniska kriget 218-201 före Kristus. Denzel kommer, förstås, att spela huvudrollen Hannibal Barkas och Antoine Fuqua regisserar och producerar filmen via sitt produktionsbolag Hill District Media.

Än så länge finns inget premiärdatum för filmen, så håll utkik framöver.

Foto: Sony Pictures Entertainment