Att spela på sport och spel har varit en konstant genom historien och det är inte något vi tror kommer förändras. Betting är mer populärt än någonsin och utvecklingskurvan går spikrakt uppåt. Det ser man inte minst inom filmvärlden. Att porträttera bettingvärlden har varit vanligt under många år, men kollar man på de senaste åren finns det betydligt fler som dykt upp på den svenska topplistan. Vissa är bättre än andra, och det är just det vi ska prata om här idag.

Att spela på sport har dessutom blivit lättare än någonsin. Idag finns det hundratals  spelsidor att välja mellan. Kollar du bara på den lista som finns hos bettingsajter  så ser man att det finns gott om alternativ. I och med den svenska spellagen har det blivit lätt för privata aktörer att ge sig in på marknaden, och därför är konkurrensen stor. Se därför till att välja den absolut bästa bonusen innan du bestämmer dig för vilken sida du ska använda dig av. Du kommer definitivt bli sugen på att spela själv efter att du läst vår lista med de tio bästa bettingfilmerna genom tiderna.

Hardball (2001)

Först på listan hittar vi succéfilmen från 2001 – Hardball. Den handlar om en ung man, som spelas av Keanu Reeves, som har ett stort bettingintresse. Under filmens gång så hamnar han i lite trubbel. Vi får sedan följa honom i sin kamp där han försöker ta sig tillbaka. Kommer han lyckas. Ta en titt så får du se.

White Men Can’t Jump (1992)

I denna film får vi följa två Amerikanska street-basketspelare vars sätt att tjäna pengar grundar sig just i att “white men can’t jump”. Wesley Snipes och Woody Harrelson möts i en unik vänskap som kretsar kring just betting och spel. Inte bara är det en fin sportskildring, den är dessutom fylld av kärlek och komedi.

Uncut Gems (2019) with Adam Sandler and Julia Fox

Filmens stjärna, Adam Sandler, är frekvent förekommande i sport- och bettingfilmer just på grund av sitt privata intresse. I Uncut Gems får vi följa hans karaktär, Howard Ratner, i sin jakt efter stora vinster och stor ära. Den stora lärdomen från filmen är att man alltid får vad man förtjänar. Hur det händer kommer vi inte berätta för dig, tyvärr!

The Gambler (1974) with James Caan and Paul Sorvino

Att The Gambler är en bettingfilm hör man redan på namnet. I denna vackra film får vi se hur vem som helst kan ta sig in i bettingvärlden oavsett vad man kommer från för bakgrund. Vi får följa professorn Axel Freed och hans kärlek till betting. Det som verkligen drar igång filmens drama är när han vinner en storvinst på en uppgjord basketmatch, vilket får konsekvenser han aldrig hade kunnat ana.

Diggstown (1992)

För boxningsälskaren är Diggstown det självklara valet på hela denna lista. Här får vi följa James Woods karaktär Gabriel Caine när han kommer ut från fängelset. Han bestämmer sig för att det är dags för hans nästa drag, och åker med sin partner “Filz” till staden som fått döpa filmen – Diggstown. Filmen är fullspäckad av trovärdiga och spännande boxningsscener, och slutet kommer få dig att häpna.

Let It Ride (1989)

Let It Ride må ha en väldigt simpel premiss, men all action är vad som gör den så spännande och rolig som den faktiskt är. I Let it Ride får vi följa Richard Dreyfuss karaktär, Jay Trotter och allt han är med om efter sin stora lotterivinst. Livet blir en bergodalbana och vi får följa med Trotter i allt han går igenom på grund av sin stora vinst. Vi rekommenderar att bara kolla på denna film om ni är vuxna. Det händer saker som ni aldrig hade kunnat vänta er.

Foto: Unsplash